- hirdetés -

A hajómodellezők Közép-Európa Kupája nagy küzdelmeket hozott, az orosházi Nóbik Gyula negyedik és ötödik helyen zárt.

Az elmúlt hétvégén rendezték meg a szlovákiai Kútyban a hajómodellező Közép-Európa Kupa záró futamát. A hat forduló közül ezen a versenyen volt a legnépesebb mezőny. Nagy küzdelmeket hozott a megmérettetés, ráadásul az időjárás megmutatta a téli oldalát, hideg, esős, szeles időben rendezték meg a versenyt.

Nóbik Gyula az FSR-V 7,5 ccm kategóriában egyedüli magyarként jutott a döntőbe, ahol a negyedik helyezést érte el. Az összesített KEK-ben az előkelő ötödik helyen végezett 47 indulóból. Az FSR–V 15 ccm kategóriába sajnos nem sikerült döntőbe jutnia, de az összesítésben itt a negyedik helyezést érte le 51 indulóból. Ez az összesített magyar mezőnyben a legjobb eredménynek számított a kategóriákban.
– Nagyon hosszú évadon vagyunk túl, sok versennyel. Összesen hat KEK futam volt, amiből négyen vettünk részt, és öt magyar bajnoki futam is volt. Az évadzárás nekem jobban is alakulhatott volna, szerettem volna dobogón végezni, de azért nem rossz eredmények ezek – összegzett Nóbik Gyula.

Az orosházi hajómodellezők készülnek a következő évadra. Nóbik Gyula új hajója is összeállt már, ami Kútyban jól vizsgázott.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.