- hirdetés -

Egyszerű a használat, gyors az eredmény – többféle drogteszt használható az állapotfelmérésre.

– Széles skáláját lehet kapni már a szervezetünk állapotát kimutató különböző teszteknek. Gyors, tájékoztató vizsgálatok ezek, melyek adott esetben felesleges idegeskedéstől szabadítanak meg minket, vagy időben orvoshoz irányítanak– tájékoztat dr. Herczegfalviné dr. Abonyi Etelka. – Ide tartoznak a drogtesztek is, amelyek megismertetésére évek óta törekszünk. Egészségnapokon iskolákban, beszélgetést követően osztogattunk drogok kimutatására szolgáló teszteket. A fiatalok nagy érdeklődést mutatnak iránta, de a gyógyszertárba már ritkábban jönnek be érte. A tapasztalatunk az, hogy inkább a fiatalok vásárolják a teszteket és nem a szülők. Helyes is ez, mi is a fiatalok tájékoztatására törekszünk elsősorban – emelte ki a szakgyógyszerész.

A diákok körében végzett felmérésről, a tapasztalatokról itt írtunk.

A tesztek használata nagyon egyszerű. Többfélét lehet kapni, az egylépcsős multi tesztek, drogok (kokain, methamphetamin, Cannabis-félék (THC), ópiátok (morfium, heroin, kodein), methadon, benzodiazepin) kimutatására szolgálnak emberi vizeletből. A teszt eredményét könnyen leolvashatjuk a kazettáról: a terhességi teszttel ellentétben itt akkor pozitív, ha csak egy csík jelenik meg. Két csík megjelenésekor nincs kimutatható anyag a szervezetben. A drogok nem egyformán maradnak a szervezetben: a kokain gyorsan kiürül, míg a kender hatóanyagai a növény használata után még hetekig kimutathatóak. (Egy multidrog teszt ára 4 ezer forint körül van.) Az alkohol-tesztek ismertebbek, könnyebben jönnek be érte a patikába, mint a drogtesztekért.

A Fehér Kígyó Patikában személyesen, e-mailen, illetve web-áruházon keresztül is szívesen tájékoztatják az érdeklődőket.

(x)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.