- hirdetés -

250 óvodásnak zenélt a Credo az evangélikus oviban. A Dombevangelizációra ezúttal nem a szülőket hívták vendégségbe, hanem a testvéregyházak óvodáit.

Az evangélikus Hajnal óvoda udvarán mintegy 250 kisgyerek volt részese ma délelőtt a Credo zenekar koncertjének, amelyre a a református Forrás, és a most szeptembertől működő katolikus Előd óvodákat is vendégül látták. Az intézményben már hagyománya van az úgynevezett Dombevangelizációnak. A rendezvény az óvoda udvarán található kis dombról kapta a nevét, és minden évben a korosztálynak megfelelő játékos dallamokkal, evangéliumi történetek zenés feldolgozásával hirdeti az igét.

Énekelve, játszva telt a délelőtt egy része (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

– Úgy éreztük, felelősségünk van abban, hogy a keresztyén oktatás új szereplőivel, a testvéregyházak óvodáival élő kapcsolatot alakítsunk ki. Emiatt ebben az évben nem délutánra, és a szülőket vendégül látva hirdettük meg a programot, hanem a társóvodákat hívtuk meg – nyilatkozta Vajer Tímea óvodavezető.

A mintegy fél órás koncert után a gyerekek az udvaron játszhattak, pogácsát és igazi ovis teát fogyaszthattak, a pedagógusok pedig rövid eszmecserére is kihasználták a találkozást, a lehetőségek szerint ötletekkel, tapasztalatokkal gazdagodtak a közös nap révén.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.