- hirdetés -

Múltidézés és a jövő találgatása – volt és aktív tűzoltók találkoztak.

Nyugdíjas és aktív tűzoltók találkoztak pénteken a tűzoltó laktanyában. Mintegy 50 egykori tűzoltó vett részt a hagyományos rendezvényen, felelevenítve a szolgálattal töltött éveket. A tűzvédelem terén, a különféle káresetek kapcsán szerzett tapasztalataikat megosztották az aktív tűzoltókkal, akik így hasznos tanácsokkal gyarapodtak.

Az emlékek felidézése mellett a jövő kérdéseit is megtárgyalták a találkozón – bőven volt mit. Tavaly már írtunk arról, hogy a nyugállományú tűzoltók is látják, mennyire ráférne a laktanyára a felújítás. Egy pályázat keretében ez részben meg is történt volna, azonban ettől vissza kellett lépnie az önkormányzatnak, a hivatásos önkormányzati tűzoltóságokat ugyanis januártól átveszi az állam.

A volt tűzoltók munkája előtt tisztelegtek ezzel a nappal, ahonnan egyébként a versenyszellem sem hiányzott. Tűzoltóink különböző sportágakban mérhették össze erejüket és tudásukat. Fociban a a „B” szolgálati csoport lett a legjobb, lövészetben Rékasi Zsolt, fekve nyomásban pedig Sárközi István és Lődi Norbert.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.