- hirdetés -

Újabb ötven munkahellyel bővíti orosházi fiókját a szegedi cég, a város továbbra is együttműködik a SZEFO Zrt-vel.

A Szegedi SZEFO Zrt. orosházi fióktelepén 150 főre bővül a foglalkoztatotti létszám. Jelentős számban korábbi munkanélkülieket és megváltozott munkaképességű dolgozókat is foglalkoztat az a több mint 8 millió forintos fejlesztéssel megvalósult beruházás, melyet Soltész Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, dr Dancsó József polgármester és Kiss Sándor, a Szegedi SZEFO Zrt. vezérigazgatója adott át szeptember 23-án. A mára elkészült felújítást nettó 8 és fél millió forintból valósította meg a cég.

Az 500 négyzetméteres épületet Orosháza önkormányzata térítésmentesen bocsátotta a társaság rendelkezésére. Az eddigi eredmények és a cég piaci pozíciója tette lehetővé, hogy az eredetileg az önkormányzattal megkötött megállapodásban vállalt 100 fővel szemben további 50 fővel növelve, 150 főre bővül a Szegedi SZEFO Zrt. orosházi fióktelepének foglalkoztatotti létszáma.

Dr. Dancsó József polgármester az önkormányzat részéről további együttműködéséről biztosította a cégvezetőt, és azok felelősségéről szólt, akik a tervek megvalósításában szerepet vállaltak. Soltész Miklós államtitkár gratulált a teljesítményhez, miután a helyszínen tájékozódott a dolgozók munkájáról.

Soltész Miklós államtitkár beszélget az egyik alkalmazottal (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Mivel társaságunk állami tulajdon, másrészt küldetése okán – azaz megváltozott munkaképességű embertársaink foglalkozási rehabilitációját végezzük összlétszámon belül 60%-os foglalkoztatási arányban – itt is a munkakört jelöltük meg, hogy varró munkakör, de betöltésében teljes körű esélyegyenlőséget biztosítunk akár megváltozott, vagy fogyatékos, vagy ép, egészséges embertársainknak – emelte ki Kiss Sándor elnök-vezérigazgató.

A megváltozott munkaképességű ötven dolgozó közel 20 ezer normaórát teljesített a Legrand Hungary Zrt. részére és ezzel mintegy 150 ezer eurós közvetett export árbevételhez juttatták a társaságot. A varrodai üzemegység mintegy 300 ezer euróval járult hozzá a társaság első nyolc havi exportáru bevételéhez. A dolgozók átlagosan 95-125 ezer forintos bruttó átlagfizetést kapnak a cégnél, ami a vezérigazgató szerint még emelkedhet, ha nő a teljesítményük a gyakorlottság növekedésével, és elérheti a szegedi 150-175 ezres összegeket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.