- hirdetés -

A Nagy Sportágválasztón mintegy négyezren próbálhatták ki a különböző sportágakat. Hajtós Bertalan cselgáncsozó mellett az orosházi jeles sportolók is mozgásra buzdítottak az Eötvös-csarnokban.

Szombat este szűnt meg a gyerekzsivaj az Eötvös-csarnokban a II. Orosházi Nagy Sportágválasztó második napja végén. A kétnapos rendezvényre – csakúgy, mint tavaly – pénteken a város iskolásai érkeztek szervezett formában és a mintegy 4000 résztvevőből már az első napon közel 2500-an ismerkedtek a különböző sportágakkal. Ami a választékot illeti, nem lehetett panasz. Atlétika, férfi és női kézilabda, karate, aerobik, hip-hop, akrobatika, kerékpársport, TRX, vívás, természetjárás, búvárúszás, bosu, spinning, judo, kick box,thai box, kung fu, birkózás, néptánc, asztali tenisz, sakk várta a sporttal ismerkedni kívánó gyerekeket.

A gyerekek lelkesen próbálgatták a sportágakat (klikk képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

A csarnok mögötti sportpályán is nagy volt a forgalom. Itt kapott helyet a kajak, a modellező sport, a kettes bob, a labdarúgás, az air soft, az íjászat, a rallysport és a tenisz. Az érkező gyerekek sorra próbálták ki a különböző mozgásformákat és gyűjtötték az igazoló pecséteket a pontgyűjtő lapjaikra. A jelenlevő sportegyesületek igyekeztek segíteni a diákoknak és a megtartott bemutatók mellett készséggel válaszoltak a számtalan kérdésre. A pénteki nap sztárvendége, a kétszeres Európa-bajnok, olimpiai és vb ezüstérmes cselgáncsozó Hajtós Bertalan mellett városunk legkiválóbbjai, szintén Eb, vb érmek birtokosai  is állták a rohamot. A nap végén a leadott pontgyűjtő lapok közül kisorsoltak százat, melyek egy-egy pólót jelentettek tulajdonosaiknak, de ezen kívül is volt nyeremény bőven.

Szombaton apuval és anyuval

Szombaton a családokat várták a rendezők és azok jöttek is szép számmal. Apuval, anyuval sokkal könnyebb a sportolás, az esetleges választás. A résztvevő egyesületek ezen a napon is érdekesebbnél érdekesebb bemutatókkal igyekeztek a vendégek kedvében járni és megkedveltetni a gyerekekkel kedvenc sportjukat. A szombati nap is sorsolással zárult.

A szervezők és a sportolók azt remélik, hogy e nagyszerű kezdeményezés révén sok gyerek találta meg azt a sportágat, melyet szívesen űz és ki tudja, talán a jövő nagy bajnokait láthattuk vendégül az Eötvös-csarnokban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.