- hirdetés -

Szeptember végén már keresheted postaládádban az adatszolgáltató csomagot.

Hamarosan Orosházán is megjelennek a KSH hirdetmények a hirdetőtáblákon, közforgalmú helyeken (abc, orvosi rendelő, üzletek), ezzel is felhívva a figyelmet a hamarosan induló népszámlálásra. Szeptember végén már keresheted postaládádban az adatszolgáltató csomagot, ami a tájékoztató levél mellett tartalmazza a kérdőíveket, valamint a számlálóbiztos nevét és igazolványszámát. Gondosan őrizd meg ezt a csomagot október végéig.

A válaszadás leggyorsabb és legegyszerűbb módja az internetes kapu használata. Elektronikus formában október 1-16. között válaszolhatsz a www.enepszamlalas.hu oldalon. A belépéshez szükséged lesz a lakáskérdőíven feltüntetett kódra. Az elektronikus kérdőívet csak akkor fogadja el és igazolja vissza a rendszer, ha pontosan van kitöltve.

Választható a papíralapú kitöltés, erre szintén október 16-ig van lehetőség. A lakáskérdőív mellé személyenként egy-egy ívet kell kitölteni. Célszerű a lakáskérdőívvel kezdeni, ahol olyan kérdésekre kell választ adni, mint például: mikor épült a lakás, milyen helyiségek találhatók benne, mekkora az alapterülete. A személyi kérdőíven többek közt a születési időt, állampolgárságot, iskolázottságot és foglalkozást kérdezik. A kitöltött íveket a biztosnak kell visszaadni. A kitöltéshez kérhető a biztos segítsége is.

A válaszadás a legtöbb kérdés esetében kötelező, azonban a nemzetiségi, vallási hovatartozást firtató kérdések esetében (amik a személyi kérdőív végén vannak) önkéntes a válaszadás. A kérdőíveket itt megnézheted itt, és ezen az oldalon további információkat is találsz.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.