- hirdetés -

Sorra sérültek a Spartacus fiataljai, ezért csúsztak le a dobogóról.

Az országos serdülő kötöttfogású birkózó csapatbajnokságon tizenöt hazai klub képviseltette magát. Hazai szőnyegen küzdhettek az Orosházi Spartacus fiataljai. Az Eötvös-csarnokban szombaton rendezett mérkőzéssorozat egyben Hegedűs Pál emlékverseny is volt, melyen a húsz éve, balesetben elhunyt kiváló orosházi birkózóra emlékeztek. Megtisztelte jelenlétével a versenyt Hegedűs Pál özvegye és édesanyja, akiket Hencz Gyula, a megyei Birkózó Szövetség elnöke köszöntött a megnyitón egy-egy csokor virággal.

A résztvevő csapatokat négy csoportba osztották. A csoporton belüli helyezéseket körmérkőzéses rendszerben döntötték el, egyben a négy csoportgyőztesből kialakult a négyes döntő mezőnye, akik szintén körmérkőzéssel döntötték el az idei Magyar Bajnokság sorrendjét. Miután az orosházi birkózók voltak tavaly a fogásnem bajnokai, jogos volt az elvárás, hogy idén is dobogós helyen végezzenek a fiúk.

Tizenöt hazai klub birkózói az Eötvös-csarnokban (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

A csoportmérkőzések során a hazaiak igazolták a papírformát és nagyobb megerőltetés nélkül, esélyeshez méltóan végeztek a csoport élén. Sajnos a folytatás már nem az orosháziak szája íze szerint alakult, sorozatban jöttek a sérülések. Előbb Széll Balázst, majd Kocsondi Rolandot kellett kórházba vinni, de Vilim István sem tudta végig birkózni a csapatbajnokságot. Kis túlzással azt mondhatnánk, hogy a mentő ingajáratban közlekedett a csarnok és a kórház között.

Ekkora „vérveszteséget” nem tudott elviselni a hazai csapat és bár így is szoros mérkőzéseken, de alulmaradt ellenfeleivel szemben és a negyedik helyet szerezte meg. A krónika teljessége érdekében még el kell mondanunk, hogy Balogh Zolit is kórházba kellett szállítani az éjszaka folyamán, egy, a verseny során keletkezett vérömleny miatt. Ha a sérültek közül legalább egy még birkózni tud, akkor a szoros eredmények ismeretében más lehetett volna a vége, de mint tudjuk, a sportban nincs „ha”.

Az orosházi csapat tagjai: Balogh Zoltán, Villim István, Ladjánszki Ádám, Antal Dániel, Rácz György, Tóth Andor, Hódi Patrik, Hódi Kevin, Szél Balázs, Hie Dániel, Kocsondi Roland, Szokolai Szabina, Fehér Nándor.
Felkészítő edzők: ifj, Jeszenszky P. László, Hangya János, Páli Sándor.

Mint Széll Attila, a klub elnöke elmondta, így is maximálisan elégedett a csapat harcosságával, küzdeni tudásával. Tovább kell dolgozni és jövőre, kissé talán szerencsésebb körülmények közt visszahódítani a bajnoki címet. A serdülő kötöttfogású csapatbajnokságot a válogatottakkal megtűzdelt Dorog csapata nyerte, a második Vasas és a harmadik CSABI( Csepeli Amatőr Birkózó Iskola) előtt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.