- hirdetés -

Magyar ősrock, bordalok és talpalávaló folk-funky zene. Kiváló koncertekkel köszöntötték Orosházán a Magyar Dal Napját.

A művelődési központ munkatársai kiváló programot szerveztek péntek délutánra és estére az Árpád kertbe a Magyar Dal Napjára. Azt nem tudom, hogy a kissé hűvösebbre fordult időjárás, a fárasztó munkahét vagy az általános érdektelenség miatt voltak a vártnál kevesebben az egyébként ingyenes koncerteken. Pedig aki nem jött ki, igazán sajnálhatja.

Elsőként a The Next Tunyogi Péter emlékzenekar lépett színpadra. A közönség soraiban inkább a hőskori magyar rock szerelmeseit lehetett látni, akik az ismerős számokat nagy átéléssel énekelték a zenekarral közösen.

A Vivat Bacchus tagjai már jól ismerik Orosházát, nem először léptek fel nálunk. Az öt énekes most is hozta a tőlük elvárt színvonalat. Rengeteg humorral fűszerezett előadásukban mindenkit a mértékletes borivásra buzdítottak. A már-már klasszikussá vált énekeik mellett több újabb dalt is bemutattak az orosházi nagyérdeműnek, akik a koncert végén igencsak nehezen engedték le őket a színpadról.

A Vivat Bacchus tagjai igazán vidámak voltak (klikk a képre) Fotók: Melega Krisztián

A nap zárókoncertje a Szabó Balázs Band volt. A folk-funky házasságból eredő zene elementáris erővel és dinamikával csapott le a hallgatóságra. Az esti koncerten már némileg többen voltak, főleg a fiatalok érkeztek  a térre, akik nem sokat teketóriáztak, az addig üresen tátongó füves részt kinevezték tánctérnek. A zenekar minden tagjából érződött, hogy komolyan veszik azt amit csinálnak, összeszedett, pontos és impulzív volt minden pillanatuk a színpadon.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.