- hirdetés -

Az NB I 7. fordulójában bemutatkozott a Ferencváros labdarúgó csapatában a 19 éves orosházi Jova Levente. A kapus a vereség ellenére a szaksajtó alapján csapata legjobbjának bizonyult.

Kezdjük a pályafutásod elején. Hogyan kezdődött?

Orosházán ismerkedtem meg a labdarúgás alapjaival. A Vörösmarty iskolába jártam, 8. osztályban félévkor kerültem az MTK Hungária utánpótláscsapatához. Az általános iskola befejezése után az agárdi Sándor Károly Labdarúgó Akadémián folytattam sportpályafutásomat és iskolai tanulmányaimat. Végigjártam az MTK korosztályos csapatait az U15-től az U19-ig. Kiöregedve az agárdi akadémiából jött a Ferencváros. Egy éve már az NB II-es tartalékcsapatban védtem, augusztustól kerültem az első csapat keretébe.

Mikor tudtad meg, hogy a Vasas ellen a Te neveddel kezdődik az összeállítás?

Jova Levente a Fradi kapujában (Fotó: nso.hu)

Négy nappal a mérkőzés előtt szólt Nagy Tamás edző, hogy sok jót hallott rólam, szeretne kipróbálni első osztályú mérkőzésen. Végh Zoltán ( ő ült a cserepadon) sok hasznos tanáccsal látott el a mérkőzés előtt.

Ennek ellenére a harmadik percben gólt kaptál.

Abban a néhány pillanatban legalább száz dolog forgott a fejemben, de a csapattársak bíztattak, s magam is abban reménykedtem, hogy van még 87 perc a mérkőzés végéig. Sajnos a fiúk több helyzetet elhibáztak és 2:0-ra kikaptunk. A mérkőzés után a mester elégedett volt a teljesítményemmel.

A vereség után Détári Lajos lett a Fradi szakmai vezetője.

Azt nem tudom, hogy az új edzőnél élvezem-e a bizalmat, de mindent meg fogok tenni, hogy az elkövetkezendő mérkőzéseken is én védjem a Fradi kapuját.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.