- hirdetés -

Egy héten át mintegy ötven birkózó négy edző irányításával készül, a programhoz német sportolók is csatlakoztak.

Hétfőtől szombatig edzőtábort tart az Orosházi Spartacus Birkózó Klub a Gyopár Club Hotel Sportcentrumában. Négy edző útmutatásai alapján mintegy ötvenen készülnek kemény edzésekkel a szeptember 10-én, Orosházán induló versenyszezonra.
Négy hét alapozással kezdték a felkészülést az őszi megmérettetésekre – tudtuk meg Jeszenszky P. László edzőtől.
– Az alapozás az erősítésre és állóképesség javítására összpontosított, most a technikai elemeket vettük elő. Egyre jobban belerázódnak a fiatalok a munkába – hangsúlyozta a tréner.

A gyopárosi tábor az utolsó szakasza a felkészülésnek – emelte ki a Spartacus elnöke. Szél Attila szerint jól sikerült az alapozás, nem hátráltatta semmi a munkát.
– Mintegy ötvenen vannak az edzőtáborban, a diák korosztálytól kezdve a serdülőkön át a felnőttekig. Itt van velünk például Szabó Mihály és Budavári Tibor is. Ez az utolsó eleme a felkészülésünknek, a technikán, a birkózáson van a hangsúly – fogalmazott a klubelnök.

A birkózók már túl vannak az alapozáson (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az orosházi táborhoz német vendégek is csatlakoztak. Tíz birkózó érkezett Kölnből, a tervek szerint a későbbiekben is tartják majd a sportbaráti kapcsolatokat.

Szeptember 10-én, Orosházán rendeznek csapatbajnokságot, ezzel indul a szezon, melyben túlnyomórészt kötöttfogás lesz. Szél Attila úgy fogalmazott, a felkészülést nem hátráltatta semmi, így bíznak a jó eredményekben.

Az első félévet kiváló eredménnyel zárta az Orosházi Spartacus Birkózó Klub, a harmadik helyen állnak az országos egyesületi rangsorban. 31 versenyen 168 érmet szereztek. Erről itt olvashattok.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.