- hirdetés -

Orosházi és nagyszénási gyerekeknek szervezett birkózó és grappling edzőtábort a nemrégiben megalakult Nagyszénási Birkózó Club és az Orosházi küzdősport Centrum.

Az OKC Thék Endre utcai termében és Gyopároson zajlanak az edzések Deme János és Rácz Dávid vezetésével.

Mint Deme János vezetőedzőtől megtudtuk, a két sportág remekül kiegészíti egymást, hisz a birkózásban nagyon sok a földharc, a grappling pedig a birkózás, a judo, és a ju jitsu ötvözeteként, szintén nagyrészt erről szól. Egyik nap birkóznak a gyerekek, a másik nap a grappling kerül szőnyegre.

A gyopárosi és a termi edzések után általában nem kell este ringatni a társaságot, bár arra is volt példa, hogy éjszakai tornát kellett vezényelni két energiától túlfűtött fiatalnak. Ettől eltekintve jól és lelkesen dolgoznak a gyerekek és a fegyelemmel sincsenek gondok.

Szerencsére ebben a táborban is vannak képviselői a női birkózásnak.
– Régebben is voltak „lányaim” és remélem, hogy a jelenlevők példáját követve most is egyre többen jönnek majd (a fiúk is) és ismerkednek ezzel a gyönyörű sportággal. Ami a tábort illeti, a Küzdősport Centrummal jó a kapcsolat és őszintén remélem, hogy a későbbiekben lesz folytatása az együttműködésnek – mondta Deme János.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.