- hirdetés -

Ünnepség, ének, bábszínház, tánc, St. Martin, kötélhúzás és tűzzsonglőrök. Ez mind belefér egy délutánba és kora estébe.

A Szent István naphoz kötődően már pár éve hagyomány Orosházán, hogy nem csak augusztus 20-án, a fürdőben van rendezvény, hanem előző nap bent a városban is kulturális programokkal várják az orosháziakat és a környékbelieket.

A Petőfi Művelődési Központ szervezésében 17 órakor kezdődik a programkavalkád az Árpád-kertben (Facebook bejelentkezés ide kattintva)

A részletes programért klikk a képre

A Bokréta- és a Búzavirág népdalkör fellépésével indul a műsor, őket Dévai Nagy Kamilla Liszt-, Bartók- és Kazinczy díjas előadóművész követi.

A városi ünnepség is ezen a napon lesz 18.30 órakor a Szent István szobornál, ahol dr. Dancsó József polgármester mond ünnepi köszöntőt.

A Furfangos csodadoktorok bábelőadást az orosházi Harangos néptáncegyüttes pörgős táncműsora követi. A Dolce Vita Művészeti Egyesület zenés műsora után a Csillag Születik televíziós produkció döntőse, az Everdance táncegyüttes szórakoztat a nagyszínpadon. A táncosok műsora után aztán 21 órától jön az este fő fellépője, St. Martin.

Kötélhúzás és tűzzsonglőrök

A zene után a város erős és bevállalós emberei veszik át a főszerepet. Az Oros-haza Baráti kör által rendezett II. Kötélhúzók éjszakáján eldől, hogy ki tudja legyőzni a tavalyi győztes rendőrcsapatot. Bővebb információk ide kattintva. Az eseményre itt jelentkezhetsz be Facebookon.

A kötélhúzás után, várhatóan 23 óra magasságában az orosházi tűzzsonglőrök zárják látványos bemutatójukkal a Szent István nap előestéjét.

Augusztus 20-án reggel Gyopárosfürdőn pedig elkezdődik a VIII. Európai kenyérünnep, melynek részleteit ide kattintva olvashatod.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.