- hirdetés -

Idén is több százan voltak a lakótelepi napon. Új programokkal bővült a rendezvény és egy röplabda pályát is átadtak.

Évek óta megrendezi Burka László önkormányzati képviselő a Czina iskola melletti sportpályán és az Avar utcai játszótér által határolt terülten a lakótelepi napot. Idén augusztus 12-én volt a rendezvény, amire a Szőlő városrészből és belvárosból egyaránt kilátogattak.

– Az „Üvegvárosrész” lakóit egy kicsit jobban összehozza ez a rendezvény, és erősíti az itt élők összetartozását. Alkalmat ad arra is, hogy rég nem látott ismerősök, barátok, egykori és jelenlegi üveggyári dolgozók találkozhassanak, kikapcsolódhassanak – összegezte a nap lényegét Burka László.

Évekkel ezelőtt egy lakótelepi nap keretében adták át a városban egyedülálló kalandvárat, mely azóta is népszerű a gyermekek körében. Ez alkalommal is ünnepélyessé vált a rendezvény, hiszen a pihenőpark egy röplabda pályával gazdagodott, melyen bajnokságot is tartottak.

Programok sokasága várta az érdeklődőket (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A lakótelepi nap programját mindig úgy állítják össze, hogy minden korosztály megtalálja a számára megfelelőt. A színpadon egymást követik a fellépők, az aerobikon át a meseelőadásig minden megtalálható. Mindemellett számos egyéb program egészíti ki a rendezvényt. A gyerekek körében nagyon népszerű az ugrálóvár és trambulin, idén újdonság volt a Salsa-est: nemcsak bemutatót láthattak az érdeklődők, hanem az alaplépéseket is elsajátíthatták. És bár közben beesteledett, az újonnan átadott röplabda pálya sem tátongott üresen, pálmákkal és fáklyákkal díszített „táncparketté” alakult át, így aki kedvet érzett, folytathatta a salsázást.

Az, hogy minden rendben legyen és nagyszerű programok várják a lakótelepi nap résztvevőit hosszú, hónapokkal ezelőtt megkezdett szervezőmunka eredménye.
– A szervezésben nagy segítségemre voltak a „Miénk a tér” Parkszépítő Egyesület tagjai, nekik is köszönhető, hogy ilyen nagy volumenű lett az idei rendezvény. A szponzorok és támogatók nélkül pedig meg sem valósulhatna a lakótelepi nap – hangsúlyozta Burka László.

Estére már teljesen megtelt a Czina iskola melletti tér, a játszótér és a pihenőpark, ám a vacsora után sem ért véget a rendezvény, tűzijátékkal és éjfélig tartó utcabállal folytatódott a program.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.