- hirdetés -

Gyöngyöt fűznek, könyvjelzőt készítenek kicsik és nagyok a gyerekkönyvtárban. Péntekig még lehet alkotni.

„Barkácsoljunk együtt!” címmel játszóházat szerveztek kicsiknek és nagyoknak a művelődési ház gyermekkönyvtárban. A játszóház egy programsorozat része, az elsőt júliusban tartották-akkor is, mint most- két hétig alkothattak a gyerekek.

A játszóházban különböző anyagokból és technikákkal készülnek a hasznos dolgok vagy éppen a lakást díszítő ékességek. A foglalkozásokon mintegy 30 gyermek vesz részt, akik nagy örömmel alkotnak. Valakit olykor anyukája vagy nagymamája is elkísér, a közös tevékenység így még érdekesebb a gyerekek számára. A játszóházban készültek már többek között hűtőmágnesek, ablakdíszek, csipeszfigurák, könyvjelzők, de gyöngyöt is fűztek, melyből aztán csodálatos virágok keltek életre. Sonkolyos Dalma a júliusi  játszóházban is ott volt, és annyira tetszett neki, hogy a mostani alkalmat sem hagyta ki. Mint mondta, nagyon szeret itt lenni, együtt van a barátaival és számos érdekes dolgot készítenek. A legjobban a gyöngyfűzést szereti.

Aki kedvet érez egy kis barkácsolásra, és nem otthon akar unatkozni, az még péntekig menjen el a gyerekkönyvtárba. Mindenkit szeretettel várnak délelőtt 9-12 óráig, a program ingyenes.

A játszóház a  TÁMOP 3.2.4 „Olvasó Oázis- Tudás és kultúra a könyvtárban” elnevezésű pályázatból valósult meg. Célja, a családbarát könyvtár kialakítása.

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.