- hirdetés -

Különleges esemény színhelye volt július 28-án a Nosztalgia Bár: Török Zsolt ott tartotta Elmúlt jövő című kiállításának megnyitóját.

Török Zsolt orosházi fényképész hosszas készülődés után állította ki a 13 fejezetből álló fényképsorozatát. Helyszínül nem a megszokott galériát vagy képtárat választotta, hanem a Kossuth közi üzletsorok kirakatait.
– Itt a képek megtekintése nem nyitva tartáshoz kötött, az ember bármikor megnézheti őket, reggel vagy este egy kötetlen, szabad séta közben – indokolta döntését Zsolt.

Kirakatban az Elmúlt jövő

Megnyitójának helyét a Kossuth közi hangulatos bár terasza adta, ahonnan kitűnő rálátás nyílt a képeire. Nem csak helyszínben volt különleges ez az ünnepség, de hangulatban is. Zsolt barátainak, családtagjainak meghívásával tette személyessé megnyitóját, akik közül párat meg is szólaltatott. A személyes történetekből kiderült, hogy Zsolt régóta a fényképezés híve, először digitális fényképeket készített, de mára az analóg fényképezés híve.
– Számtalan megörökítésre váró pillanat van. Csak egy fényképezőgép és néhány könnyed kattintás. Bármi változtatható utólag: a hervadó virágszirom, a ruha árnyalata, szinte bármi retusálható. De előre elképzelni, megkomponálni, megtalálni valamiben a szépet, az izgalmasat, a kifejezőt, bátran elmondani, megmutatni a bennünk rejlő vágyat, örömöt, fájdalmat, magányt, egy analóg gép mögött állva számomra ez a legizgalmasabb kihívás – árulja el szenvedélyéről az alkotó.

A 13 fejezetből álló sorozat mindegyik eleme a fényképész életének egy fontosabb állomását mutatja be, mely lehetett egy perc, egy hónap vagy akár egy év történése is.
– Minden fénykép egy beállított, megtervezett kép, hosszas gondolkodás, tervezés után állt össze a fejemben, hogy mi is legyen a képen – mondta.

Az emberi kíváncsiság, az elfojtott vágyak, hogy csak párat említsek a fotók által közvetített érzelmek közül, ezek is életünk lényeges részei, mindennapi élmények, érzések, amik Zsolt fotósorozatát ihlették. A képek láttán beleláthatunk a művész lelki világába és egy-egy fényképben talán saját életünk néhány mozzanatát is felismerhetjük. Zsolt úgy érzi mostanra teljesedett ki a munkássága, a fotói és az, hogy ezekkel a képekkel mit is szeretne kifejezni, közvetíteni az emberek felé. Szavai is erről árulkodnak: „Itt most valami új kezdődik… az elmúlt jövő után.”

A nem mindennapi kiállítás augusztus 18-ig tekinthető meg.

Török Zsolt köszönetet mond a segítségért, bátorításért barátainak, ismerőseinek, valamint az alábbi támogatóknak: Aegon, Ádám-Éva Divat, Dekoros Zsuzsa és Ida, Dr. Gáspár Katalin – ügyvédi iroda, Gyöngyike Divatáru, Heavy Tools, La Mar Cipőüzlet, Lara Táskabolt, Nosztalgia Bár, Stílus Divatáru, Orosházi Média Kft.

(x)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.