- hirdetés -

Hétfő délelőtt ülésezett a Cigány Kisebbségi Önkormányzat.

A CKÖ elnöke, Simondán Gusztáv elmondta, július 31-ével 20 közcélú foglalkoztatott szerződése jár le, akik a város különböző pontjain végeznek területrendezési munkálatokat. A továbbiakban folynak a tárgyalások arról, hogy az év hátralevő részében  lehetségessé váljon ezeknek az embereknek a további foglalkoztatása. A CKÖ köszönetét fejezte ki az önkormányzatnak és a közcélú foglalkoztatottaknak, hogy a Pártok Házának felújításával megújult az ő irodájuk is.

Az ülésen döntés született arról is, hogy a szeptember elején tartandó csatkai zarándoklaton 40-50 fős roma küldöttség képviseli városunkat. Az út anyagi forrásának biztosításáról soron következő ülésükön döntenek. Két évvel ezelőtt, karácsonykor jótékonysági adományosztást szervezett a CKÖ, a kezdeményezést idén is  folytatják. Akkor mintegy 160 ezer forint és egyéb adomány gyűlt össze, melyet 200 család között osztottak szét.

A CKÖ kéri mindazokat, aki felajánlásaikkal segíteni szeretnének- a hátrányos helyzetű, nem csak roma családoknak- azok pénzbeli segítségüket az OTP 11733041-15346315-04260000 számlaszámra fizethetik be, a természetbeni (ruhanemű, játékok, könyvek stb.) adományaikat pedig a Pacsirta utcai Pártok Háza gondnokságára juttathatják el.  Bővebb felvilágosítást a 06-30/813-8779-es telefonszámon.

Az adományosztást az ősz folyamán egy jótékonysági cigánybál előzi meg, melynek bevétele szintén a kezdeményezést szolgálja majd.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.