- hirdetés -

Hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal tartottak családi napot július 21-én a Platán Idősek Otthonában.

A családi nap célja, hogy évente egy alkalommal összehozzák az ellátottakat családtagjaikkal, barátaikkal, ismerőseikkel- olvasható az intézményből kapott beszámolóból.

A rendezvényen a meghívott vendégek, az otthon lakói és dolgozói műsorral kedveskedtek, többek között a Silver Tánccsoport Egyesület versenyzői latin-amerikai táncokat adtak elő, Sáfrán Anita dalénekes pedig gyönyörű dalokat énekelt. A családi napon a lakók munkáinak kiállítását és vásárát, illetve Gojdár Istvánné hímzéseit is megtekinthették az érdeklődők. A program közös ebéddel folytatódott, majd a Szegedről érkezett Fábián Péter amatőr énekes szórakoztatta a közönséget. A gyerekek sem maradtak program nélkül, hisz őket kézműves foglalkozással várták, ahol kis állatfigurákat készíthettek és gyöngyöt fűzhettek.

Műsort adtak az idősotthon lakói és dolgozói is (Fotó: szervezők)

A lakók és családtagjaik nagyon kellemesen töltötték a napot, többen jelezték, hogy szívesen részt vennének más alkalommal is ilyen programokon. A rendezvény összehozta őket, hisz az ország számos területéről érkeztek a családtagok, barátok, ismerősök. A lakók közül sokan vannak olyanok, akik régen vagy nagyon ritkán találkoznak hozzátartozóikkal, és ez nagyon jó alkalom volt a családi- baráti kapcsolatok ápolására.

A Családi Nap megrendezéséhez nagy segítséget nyújtottak a támogatók felajánlásaikkal, amiért ezúton mond köszönetet az Egységes Szociális Központ Platán Idősek Otthona.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.