- hirdetés -

Július utolsó napjaiban sok fiatal énekes bemutatkozásával láthatjuk a Légy jó mindhalálig című musicalt orosházi színpadon.

A (F)Apácák Énekstúdió Nagy Krisztina vezetésével viszi színre a legendás darabot. A Székács iskola udvarán, szabadtéri színpad szolgál háttérül a szép történethez, Felföldiné Tóth Erika festette díszletek között. A színpadot az Orosházi Fúvószenekar bocsájtja rendelkezésre, a kulisszák fém vázát pedig az Orosházi Roraty Club támogatásával építik meg. Mint megtudtuk, a musicalt a Hartai és a Hofra ügynökségek engedélyével adhatják elő.

– Tavaly A dzsungel könyvét vittük színre – emlékeztet Nagy Krisztina –, s az akkori sikeren felbuzdulva határoztam el, hogy újabb munkába kezdünk. A tanítványok, a szülők is bátorítottak, de nekem is örömöt okoz, hogy a tanításon kívül egy-egy ilyen darab betanítását is magamra vállalhatom. Néha nagyon nehéz, néha szidom magam, hogy miért vágtam már megint ekkora fába a fejszém, de amikor összeáll, az kárpótol mindenért. Ezekkel a darabokkal sokkal többet tudnak megmutatni a gyerekek a tudásukból, mint egy-egy énekes koncerten. Olyan művet akartam választani, amely nem ismeretlen a szereplőknek, hiszen kötelező olvasmány az iskolában és egy igazi klasszikus mű. Igaz, hogy egy drámáról beszélünk, de a dalok nagy része vidám hangulatú, a szöveg pedig tele van poénokkal. Ez teszi könnyedebbé a musical drámaiságát.

Milyen koncepció tükröződik majd az előadásban? Milyen sajátosságokat jelent az, hogy milyen a szereplőgárda?

– Aki eljön megnézni az előadások valamelyikét, az korhű rendezést lát majd. A szereplők életkora elég vegyes, 12 -35 év között vannak. Úgy osztottam a szerepeket, hogy a karakter közel álljon a személyiségükhöz.

Az előadásokat július 30-án és 31-én 20 órától láthatják az érdeklődők, esőnap: augusztus 1 és 2. Jegyeket rendelni lehet a 06 30/457-3032-es telefonszámon, vagy személyesen minden nap az Evangélikus Iskola udvarán 17 és 20 óra között. Jegyár: elővételben 1.000, a helyszínen 1.200 Ft.

(x)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.