- hirdetés -

A kvalifikációs világbajnokságra készülnek a birkózók, köztük az orosházi Kiss Gergely. A Spartacusnál is megkezdik az alapozást az őszi szezonra.

Július 18-a és 23-a között Orosházán tart edzőtábort a magyar szabadfogású birkózó-válogatott Gulyás István szövetségi kapitány vezetésével. Napi három edzéssel készülnek legjobbjaink, a birkózás mellett futás, úszás, erősítés szerepel a programban. A válogatott tagja az orosházi Kiss Gergely is, de az itt edzőtáborozó csapatban találjuk az ugyancsak orosházi Györgyi Pétert és Szabó Mihályt – tudtuk meg Szél Attilától, az Orosházi Spartacus Birkózó Klub elnökétől.

Naponta háromszor edz Kiss Gergely (b) is (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az összetett edzésmunkához az orosházi birkózók is csatlakoztak, és kaphatnak hasznos információkat, útmutatást a szövetségi kapitánytól és a válogatott sportolóktól. Az orosháziaknak egyébként a héten indult az alapozás, a jövő héttől kezdődő kemény felkészülésbe már valamennyi korosztály bekapcsolódik. A versenyszezon szeptemberben indul országos csapatbajnoksággal Orosházán. Az első félév kiválóan sikerült a mieinknek. 31 versenyen 168 érmet szereztek, ez az országos egyesületi rangsor 3. helyét jelenti.

Öt emberrel a vb-n

Várhatóan öt fővel indul a magyar válogatott a világbajnokságon – tudtuk meg Gulyás Istvántól. A szövetségi kapitány elmondta, hogy 66 kg-ban Völler Gergő, 74 kilóban Hatos Gábor, a 84 kg-osok mezőnyében Veréb István, 96 kg-ban az orosházi Kiss Gergely, a 120 kg-osok közt pedig Ligeti Dániel küzdhet Londonért. A törökországi vb ugyanis kvalifikációs világbajnokság lesz a londoni olimpiára, de nemcsak itt, jövőre még további három versenyről juthatnak ki birkózóink az ötkarikás játékokra.

Gulyás István úgy fogalmazott, ez az öt versenyző már elért olyan eredményt, ami jogosítja őket arra, hogy a szeptemberi vb-n már akár olimpiai kvótához jussanak. A szövetségi kapitány szerint jó a csapat, amit az elmúlt időszak sikerei is bizonyítanak, de mint fogalmazott, azért dolgoznak, hogy még jobbak legyenek.

Mindenütt jó, de legjobb otthon – összegezte az orosházi edzőtábort Kiss Gergely. Hozzátette, örül, hogy itt készülhetnek a vb-re, hiszen így az orosháziak is bepillantást nyerhetnek abba az edzésmunkába, amit hétről hétre végeznek. A válogatott birkózó szerint egyre jobb formában van, így bizakodva várja a törökországi világbajnokságot.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.