- hirdetés -

Három zenei stílus képviseltette magát a fesztivál keddi napján.

Az Orosháza Fesztivál ötödik napján a délutáni programban a versek után jöttek a zenék. Elsőként Komár László lépett színpadra, aki már közel 50 éve kezdte előadói pályáját. Túlzottan nem látszott meg rajta a kor, fiatalos lendülettel érkezett a közönség elé, és azonnal rá is kezdett. Ha mozgásán nem is, hangján nyilván kifogott a sok év, mert az élő éneke alá – még ha halkan is – a zene mellé saját hangját hívta segítségül – lemezről.

A közönség nagy részét a mai 50-70 év közötti korosztály alkotta, ami nem is csoda, az ő fiatalságuk alatt volt igazán ünnepelt Komár László. Az énekes végig pörgött, szórta a poénokat, és hamar sikerült elérnie, hogy a nagymamák-nagypapák táncra perdüljenek. Igaz, többségük ülve maradt, de az integetés és a lábrázás nagyon ment nekik is.

Komár Laci lendületes volt (klikk a fesztivál keddi képeiért) Fotók: Melega Krisztián

A rockabili magyar királyát egy orosházi és tótkomlósi zenészekből nemrég alakult banda követte, a Taurus Memorial Band. Az 1970-es évek egyik ikon zenekara volt a Taurus, emléküket akarják felidézni azzal, hogy zenéiket eljátsszák. De nem csak Taurus nótákat hallhattunk, egy saját szerzeménnyel is előrukkoltak a zenészek, mely talán nagyobb tapsot kapott mint az ismertebb muzsikák.

Az esti fellépő a Vujicsics Együttes volt, akik a hazánkban élő délszláv nemzetiségek, elsősorban a szerbek és horvátok változatos és gazdag népzenei hagyományának ápolását tűzte ki céljául. A héttagú formáció kiváló népzenészekből áll, műsoruk kidolgozott és élvezetes volt. Gitár, tambura, hegedű, bőgő, szaxofon, tárogató, furulya és még sok-sok hangszer tökéletes harmóniája szólalt meg a színpadon.

A fesztivál szerdai programját itt találod.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.