- hirdetés -

Az orosházi táncosok meglepték a nézőket, mi tűzoltóautó kosarából forgattunk és fotóztunk, Király L. Norbi miatt pedig bedugult az Árpád kert. Ez volt vasárnap.

A vasárnap délután főleg a zenéről szólt. A főzőverseny után Labozár Antal és zenekara szórakoztatta azon bátrakat, akik a brutális melegben kint maradtak a téren. A jó ebédhez szól a nótát fúvósmuzsika követte. Az Orosházi Fúvószenekar K. Tóth László vezényletével ezen a délutánon könnyűzenével szórakoztatta a nagyérdeműt. Utánuk két török néptánccsoport következett, akik saját országuk kultúrájának egy szeletét mutatták be. Látványos ruhák, látványos táncok jellemezték a bő 1 órás műsorukat.

A nagyszínpadra érkezett 17 órakor Kukori és Kotkoda a Szabad Ötletek Színháza segítségével. A jól ismert és népszerű rajzfilm figurái megelevenedtek a színpadon. Kukori itt is – akárcsak a vásznon- mihaszna kakas, jóbarátjával a kopasznyakú földijével együtt. A gyerekek mellett a felnőttek is elmélyültek a mesebeli Dalverseny történetében.

Kukori menekül a róka elöl (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina és Melega Krisztián

A nemrégiben alakult Candy Dance Crew moderntánc csoport tagjai negyed óra alatt megmutatták, hogy tehetségesek és valószínűleg még hallani fogunk róluk. A táncosok után pedig az ismert humorista, Maksa Zoltán népesítette be egyszemélyben a színpadot, hogy közismert humormorzsáit megossza közönségével.

Flash mob

Mire Maksa Zoltán már ellőtte az összes humorbombáját, az egyre gyűlő tömeg Király L. Norbit várta a színpadra. Kezdett éledni a város, végre lement a nap, nem kellett megpusztulni a közel 40 fokos hőségben.

Ment a sör, a hideg ásványvíz és a kóla, sokan álltak sorba a kajás sátraknál, szóval beindult az élet az Orosháza Fesztivál 3. napján. Egy apróság (annyira nem is annyira apróság) azért új volt: az orosházi tűzoltók kosaras autója beállt a Kossuth utcára és Losonczi kollégával felmentünk vele a magasba, hogy fotózzuk és kamerázzuk a fesztivált – felülről. (Külön köszi ezért a tűzoltóknak!)

Aztán váratlanul megszólalt a zene. Nem olyan meglepő dolog ez egy fesztiválon, így hát senki nem foglalkozott vele különösebben, de egy fiatal srác felugrott a szökőkút peremére és táncolni kezdett. Majd onnan leugorva széles jókedvében még két idős hölgyet is fel akart kérni, de azok húzódoztak (biztos a nagy meleg miatt). Aztán jött egy lány, és beszállt a táncba. Aztán még kettő, majd még kettő. 1 perc múlva pedig már több mint 30 táncos összehangolt produkcióját néztük a Kossuth utca aszfaltján. A közönség jó része csak értetlenül nézett, de egyre többen tapsoltak és biztatták a fiatalokat. Aztán jött a zárókép, a zene leállt és mire a nézők eszméltek, az összes résztvevő elvegyült a tömegben. Ennyi. Ez a flasmob. De mi mindezt felvettük és megmutatjuk nektek!

httpv://www.youtube.com/watch?v=Pej3OGdlfjE&feature=player_embedded

A szervezők a táncot valójában meglepetésnek szánták az Orosháza Fesztivál közönségének, ezért nem volt benne a programfüzetben. A szervezést Nagy Zsolt ötlete alapján kezdték el, a koreográfiát Annus Bea tanította be. A táncosok zömében orosháziak voltak, de jöttek néhányan Szentesről és Nagyszénásról is. Az NRG, a ReDance és a Harangos Néptáncegyüttes tagjai hozták össze flash mobot.

A villámcsődület (vagy angolból átvett szóval flash mob) emberek előre szervezett csoportosulását jelenti. Itt olvashatod el, mit ír róla a Wikipédia.

Király L. Norbi jött, fellépett és leizzadt

Az est fő fellépője az X-faktorból ismert Király L. Norbert volt. Miatta telt meg a tér kora este olyannyira, hogy mozdulni is alig lehetett. A színpadra lépve hatalmas sikollyal üdvözölték rajongói, amit széles mosollyal fogadott. A műsorában többek között Tankcsapdát és Máté Péter is előadott, közönségét pedig kiválóan vonta bele az „énekeljünk együtt” játékba. 40 perces műsora végén a nézősereg visszakövetelte még egyszer a színpadra, ahol nagy meglepetésre Fluor Tomi számát nyomta el. Erről is kérdeztem a fellépés utáni interjúban, mielőtt megrohanták az autogram vadászok.

Elég pörgős buli volt. Mennyire fáradtál el?

Király L. Norbi bepörgette a közönséget (klikk a képre)

Nagyon meleg van, világít rám az összes lámpa a színpadon és ugye végig mozgok. Ezért nézek ki úgy, mintha letusoltam volna, de nem fáradtam el.

Hogy érezted magad a színpadon?

Jól. Nagyon szeretem azt, ha sokan vannak és azt meg pláne, ha együttműködőek is. Itt most mindkettő megvolt.

Mit adott neked az X faktor?

Egy esélyt ahhoz, hogy az álmomat véghezvigyem. Innen már csak rajtam áll a dolog és foggal körömmel igyekszem.

Hol tartasz ezen az úton?

Még nagyon az elején, sok nehézség vár még rám és úgy érzem, hogy még sokat kell bizonyítanom.

Érdekes mondat ütötte meg a fülemet a fellépésed közben, amikor a közönséget bíztattad, hogy énekeljen. Azt mondtad: „Segítsetek, nem baj ha nem tudtok énekelni, mert én sem tudok.” Nem zavar téged, hogy nem tudsz énekelni?

Ezt poénból, bíztatásból szoktam mondani, de az tény hogy nem tartozom a nagy énekesek közé. Nekem más a hangkarakterem. Ilyenek is vannak, olyanok is.

Egyébként tanulsz énekelni? Képzed magad?

Persze. Ha nem jutok el énektanárhoz, akkor otthon próbálom képezni magamat, sokat énekelek.

Vannak saját szerzeményeid?

Van az egyik multicégnél egy kampány, ahol 10 saját dal található. Tőlük lehet őket megszerezni. Későbbiekben pedig lesz majd lemez is.

Fluor Tomi mit szól ahhoz, hogy lenyúltad a Mizu számát?

Nem tudom, még erről nem beszéltünk – zárta az interjút a víg kedélyű és tényleg jó fej Király L. Norbi.

A vasárnapi program az orosházi tűzzsonglőrök látványos bemutatójával ért véget.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.