- hirdetés -

A tehetséges diákok megmutathatták tudásukat és Svédországba is kiutazhattak.

Orosháza Város Általános Iskolája (OVÁI) ebben a tanévben két tehetséggondozó pályázatot valósított meg, ebből a Támop 3.4.4.B. Viharsarki Talentumok című pályázatot június végén a Vörösmarty iskolában rendezett konferencián zárták le. Ez a hálózat kialakítással, tehetségközponttal, tehetségsegítő tanácsban való együttműködéssel, különböző munkacsoportok létrehozásával és működtetésével foglalkozott.

Az iskola stratégiai főigazgatói helyettese, a pályázat projektmenedzsere, Orosz László elmondta, a pályázat fő célja a tehetséggondozás. Ez a városhatáron is túlmutat, ugyanis a zárókonfereciára a kistérségből és Romániából is érkeztek pedagógusok.
– Az elmúlt egy évben számtalan rendezvényen vettük részt és rengeteg tehetséges fiatalt tudtunk bemutatni nemcsak Orosháza, hanem a dél-alföldi régió szereplőinek is. A siker érdekében több másik pályázattal is összekapcsoltuk ezeket a programokat. Így a pedagógus-továbbképzésben olyan kollégánk vesz részt, aki tehetséggondozást, tehetségfejlesztést tanít és a Comenius nemzetközi pályázat keretében Svédországba vittük ki az egyik tehetséggondozó szakkörünket, a Robotika klubot – mondta Orosz László.

Előtérben a tehetséges gyerekek (Fotó: Melega Krisztián)

A pályázatba 50 tehetséges tanulót és 30 önkéntes pedagógust, segítőt vontak be. A program sikerét jelzi, hogy a május 26-i tehetségnapon és tehetség konferencián 1700 látogató és több mint 300 fellépő tehetséges fiatal vett részt. Az elért eredményeket az interneten teszik közzé, a tehetség.info oldalon. Innen a szülők, pedagógusok és segítők friss információkhoz jutnak, amivel a saját környezetükben is támogatni, segíteni tudják a tehetséggondozást.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.