- hirdetés -

Kiváló félévet zárt az orosházi birkózó klub, a harmadik helyen állnak az országos egyesületi rangsorban.

Június 18-án lezárult az első félévi versenyszezon birkózóinknál. Szél Attila, az Orosházi Spartacus Birkózó Klub elnöke elmondta, hogy az első félév az utánpótlás tekintetében szabadfogású volt, míg kadet, junior és felnőtt kategóriában mindkét fogásnem versenyein részt vettek a válogatottság miatt.

Hazai szőnyegen is küzdöttek az orosháziak (Archív fotó: Kecskeméti Krisztina)

31 hazai és nemzetközi versenyen indultak az orosháziak a veterán, felnőtt, junior, kadet, serdülő, diák I., diák II. és gyermek kategóriában. 42 arany-, 62 ezüst- és 64 bronzérem mellett 6 negyedik, 37 ötödik és 7 hatodik hely a mérlegük. Ez az országos egyesületi rangsor 3. helyét jelenti, félévkor csak a Vasas és a Fradi előzi meg az orosháziakat.

Szél Attila kiemelte, Kiss Gergely az olimpiai keret tagja, Szabó Mihály felnőtt válogatott kerettag, Nagy Tamás szerb junior válogatott, Kránitz Adrián junior válogatott kerettag, Németh Éva, Antal Dániel, Kránitz Adrián, Szél Dávid a Heraklész bajnokprogram tagjai, és a 2014-es ifjúsági olimpiára való felkészülés jegyében Balogh Zoltán, Hódi Kevin, Ladjánszki Ádám, Rácz György, Szokolai Szabina és Szél Balázs kapott meghívást egyesületünkből.

Jelenleg az edzők és a versenyzők is a nyári szünetet töltik. A második, kötöttfogású félévre a felkészülés július 18-án kezdődik Gyopárosfürdőn, ahol edzőtábort tart majd a magyar felnőtt válogatott is. A további tervekről megtudtuk, az alapozás lezárásaként augusztus végén lesz egy birkózótábor szintén Gyopárosfürdőn, az első őszi megmérettetést, az országos serdülő kötöttfogású csapatbajnokságot pedig szeptember 10-én rendezik Orosházán. Azt követően még 29 versenyen indulnak majd az orosházi birkózók az ősz folyamán.

Szél Attila kiemelte, köszönik minden támogatónak a bizalmat, és remélik, folytatják a jó eredménysorozatot a második félévben is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.