- hirdetés -

A szövetség felkérheti a focicsapatot, hogy maradjon az NB II-ben. A szándék megvan, a pénz még nincs. Az edző menne, a klub tárgyalna vele a folytatásról.

Az elmúlt hétvégén a Honvéd MFA elleni osztályozón elért győzelem ellenére búcsúzott az NB II- től az Orosháza FC labdarúgó csapata. A héten viszont fordulat állt be, hiszen a Barcs SC visszavonta nevezését az NB II-től. Ezzel pedig ismét megnyílt az út az OFC előtt a másodosztályhoz.

Kedden ülésezett az MLSZ versenybizottsága, ahol döntés született, hogy az NB II legjobb kiesőit felkérik az újbóli indulásra. Az MLSZ honlapján olvasható tájékoztató szerint a szándéknyilatkozatot július 4-ig kell elküldeni. Ezen értesülésünket megerősítette Restály György, az Orosháza FC Kft ügyvezetője, de hozzátette, erről hivatalos értesítést még nem kapott.  Arra a kérdésre, hogy felkérés esetén vállalják-e az indulást úgy válaszolt, ha a pénzügyi és szakmai rész rendelkezésre áll, igennel válaszolnak.

A képviselő-testület múlt héten pénteken a költségvetés módosításánál az OFC-nek 2011. december 31-ig 11 millió forintot szavazott meg. Ez az összeg előreláthatólag nem elég az NB II-re annak fényében, hogy a most lezárult teljes bajnoki szezonban 44 millió forintból gazdálkodott a klub. Restály György ezt firtató kérdésünkre azt mondta, hogy jelen állás szerint egy esetleges NB II-es őszi szezon finanszírozásához hiányzó összeget szponzorok bevonásával lehet pótolni. Úgy fogalmazott, sok számítást kell még elvégezniük, de az biztos, hogy klubon belül is takarékoskodni kell. Emellett hozzátette, bízik abban, hogy az önkormányzat anyagi helyzete javul jövőre, így az esetlegesen felmerülő kiegészítő támogatásokról tárgyalnak majd.

Elértük az ügyben dr. Dancsó József polgármestert, aki azt mondta, a lehetőségekhez képest mindig is támogatta Orosháza a helyi sportot, és ez a továbbiakban sem lesz másként. Hozzátette, a város pénzügyi helyzetétől függ, hogy jövő év elején mennyi pénzt tudnak áldozni a sportra, beleértve ebbe az OFC-t is.

Az edzőkérdésről úgy nyilatkozott a klubelnök, hogy Marik László szerződése június 30-ig szól. A szakember jelezte, hogy munkahelyi elfoglaltsága miatt nem kíván Orosházán maradni. Ezt Restály György úgy kommentálta, hogy az edzővel abban egyeztek meg, amikor eldől, melyik osztályban folytatja a csapat, beszélnek a folytatásról.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.