- hirdetés -

A Székács iskolában 534 tanuló közül 66 kapott kitűnő minősítést, 58-an pedig jeles eredménnyel zártak.

A tanév igéje: „Nem hatalommal és nem erőszakkal, hanem az én lelkemmel – mondja a seregek Ura.” (Zakariás 4,6)

18. évét zárta a Székács József evangélikus iskola.
– Iskolánk nyíltan és tudatosan vállalja, belső és külső erőkkel megküzdve is, hogy az értékeit megőrzi és továbbadja. Értéket kíván a tudáshoz hozzáadni egy olyan világban, ahol az értékek tudatos megsemmisítése, nevetségessé tétele folyt évek óta és folyik még gyakran most is. A gyermekeket akkor tudjuk felelősen nevelni, ha a szülők egyetértenek nevelési alapelveinkkel és együttélési szabályainkkal, és ennek szellemében folyik a családi nevelés is. Ehhez kívántunk segíteni a szülőknek Szülők Klubjának foglalkozásain – fogalmazta meg beszámolójában Fehér Borbála igazgató.

18. évét zárta az evangélikus iskola (Fotó: iskola)

– Eredményeink a gyermekek előrehaladásában, fejlődésében mérhetőek. Ez jelenti a tehetséggondozást, a felzárkóztatást, egyéni fejlesztést, továbbá azt a törekvésünket, hogy a közepesen haladó gyermekben vegyük észre a nem középszerűt. A kötelező tanórai foglalkozások mellett 17-féle délutáni tevékenység színesítette a diákéletet: szakkörök, énekkar, fakultációk, tömegsport, edzések – sorolta az igazgató.

Az 534 tanuló közül 66 kapott kitűnő minősítést, 58-an pedig jeles eredménnyel zártak. Elégtelen osztályzatot kapott 18 tanuló. Közülük hárman osztályt ismételnek.

Az idén először rendezték meg a Székács napokat a névadóra emlékezve. Tanulmányi versenyek, projektnap és gálaműsor jelentette a megemlékezést.  A tanév során számos rangos megmérettetésen értek el a tanítványok szép eredményeket.

Tanulmányi versenyek:

Curie kémia verseny megyei döntő: Veres Bence 7/6 2. hely
Zrínyi matematika verseny megyei döntő: Veres Bence 7. hely
Szent-Györgyi Albert országos biológia verseny: Veres Bence 1. hely
Kárpát medencei Simonyi helyesírás verseny megyei forduló: Zsikai Vilma 5.a 1. hely
József Attila városi-területi szavalóverseny: Kovács Gergő 5.a I. hely
Mozaik Országos Tanulmányi verseny (biológia): Veres Bence 7/6 1. hely
Szent-Györgyi Albert országos biológiaverseny: Veres Bence 7/6 1. hely
Területi angol vers-és prózamondó verseny (Tótkomlós): Pribelszki Norbert 8/6 1. hely, Csizmadia Emese 8/6 1. hely, Sarkadi Krisztina 10/6 1. hely.
Városi-körzeti mesemondó verseny: Nagy Luca 2.b 1.hely
Országos Hittanverseny döntő, felső tagozatos csapat 3. hely: Galodai Bence 5.b, Bacsur Fanni 6.b, Madarász Dóra 7/6, Hack Dóra 8/6.

Sporteredmények:

Nyílt Kyokushin Karate Európa Bajnokság , Hollandia: Zsiga Zsolt 12/4 1. hely Utánpótlás és U20-as Karate Európa Bajnokság, Szentes: Zsiga Zsolt 12/4 1. hely
Diákolimpia, atlétika városi-körzeti egyéni bajnokság: Szemenyei Zoltán 1. hely
Birkózás országos verseny: Szilágyi Martin 6. b 1. hely

Az Evangélikus Gimnázium Alapítvány minden tanév végén 10-10 ezer forint ösztöndíjjal jutalmazza a legkiemelkedőbb diákokat tanulmányi eredményük és viselkedésük alapján. Idén az ösztöndíjat kapta:
Nagy Kinga 9/6
Horváth Renáta 10/6
Csizmadia Réka 11/6
Huszka Melinda 11/6
Kishonti Fanni 11/6
Oláh Ágnes 11/6
Leszkó Nikolett 9/4

A Ravasz Antal Alapítvány a legjobb érettségi vizsgáért 50 ezer Ft ösztöndíjjal jutalmazott 4 diákot:
Dénes Lilla 12/4
Gombos Petra 12/6
Palacsik Kinga 12/6
Patai Ádám 12/6

Luther–rózsa élőképpel zárta az iskola a tanévet.
– Az ötlet fantasztikus, a látvány lenyűgöző, a megszületésekor jelen lenni és egyetlen építőelemként a kép részének lenni olyan pillanat, amely csak egyszer élhető át – emelte ki Fehér Borbála. – A tanév zárásakor hálát adnunk az Úrnak, mert mindezek megvalósulásához adott munkatársakat. A régiek mellett újakat, és adott tanítványokat, akiket ránk bízott.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.