- hirdetés -

Szombaton családi napot tartottak az Ezüst Fenyő Idősek Otthonában.

Az otthonnak jelenleg 74 lakója van, köztük a legfiatalabb 60 éves a legidősebb 96, az átlagéletkor 80 év. Az intézmény megalakulása óta (2005) minden évben megrendezi a családi napot, melyet nagyon várnak az idős emberek.

Ez a nap más mint a többi, nemcsak a lakók és dolgozók, de a hozzátartozók is nagyon készülnek rá, sőt egyre több támogató áll a rendezvény mellé. A széleskörű összefogásnak köszönhetően mindig gazdagodik valami új dologgal az intézmény, melyekkel az idős emberek életét teszik még szebbé, kényelmesebbé. Ilyen például a nemrégiben készült betonterasz, valamint a kertben felállított filagória, melyet most adtak át.

A műsor mosolyt csalt az arcokra (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Ez a nap mindannyiunk számára nagyon fontos, hiszen a családi kapcsolatok egy életen át kísérnek bennünket. Bár az intézmény lakói egy kicsit távolabb kerültek családjaiktól, fontos, hogy megőrizzük, ápoljuk ezeket a kapcsolatokat- hangsúlyozta megnyitó beszédében Vaszkán Erzsébet, az Egységes Szociális Központ vezetője.

A köszöntő szavak után a lakók, dolgozók és meghívott vendégek műsora következett, majd a közös ebéd után, kezdetét vette a tombolahúzás, melyre nagyon sok felajánlás érkezett a támogatók jóvoltából. A rendezvény ideje alatt a legkisebb hozzátartozókat játszóház várta.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.