- hirdetés -

Több mint 100 méteres szakaszon mosta alá a víz a területet, a szakemberek küzdenek a talajvízzel.

Június 8-án szakadt be az aszfalt a Tesco előtti körforgalomban, a hibát a hivatalos információk szerint június 25-ig állítják helyre. Szerdán a helyszínen tájékozódtunk, hogyan állnak a kivitelezők a munkálatokkal. Azt láttuk, hogy egy hatalmas, vízzel teli munkagödör tátong, melybe a munkások csöveket fúrnak, amivel a talajvizet szivattyúzzák a munkaterület alól.

Az útszakasz a Magyar Közút Zrt kezelésében van, ám a helyreállítás költségeit a Tesco Global Áruházak Zrt állja és ők is irányítják a munkálatokat. Ezért őket kerestük meg bővebb információkért.
– Az erősen belvizes és csapadékos időjárás miatt több mint 100 méter hosszan megmozdult egy 500 mm átmérőjű csapadékvíz elvezető cső, melynek egy szakasza a körforgalom alatt halad. Az aknacsatlakozásokról letört a cső, így a csapadékvíz alámosta az útalapot, ami a pályatest beszakadásához vezetett – mondta el Szikszai Balázs régiós fenntartási igazgató.

Vákuumszivattyúkkal csökkentik a vízszintet (Fotó: Melega Krisztián)

A feltárás során kiderült, hogy a körforgalmat az adott szakaszon teljes szélességben érinti az alámosás, így nagyobb a baj mint az várható volt. A napokban telepítették a vákuum szivattyú rendszert, ezzel csökkentik a talajvíz szintjét és a bemosódott iszap mennyiségét. Amíg a vízszint le nem csökken, addig a tényleges helyreállítási munkálatokat sem tudják elkezdeni.

– Jelen állás szerint 4-6 hét múlva készülhet el a körforgalom, de a talajvízszint és az esetlegesen leeső csapadékvíz mennyisége nagyban befolyásolhatja ezt az időpontot – mondta Szikszai Balázs.

Ne menj a forgalommal szembe!

Éppen ezért továbbra is fennáll a forgalomkorlátozás és a terelés az adott szakaszon. Kiemelten figyeljetek a Csenegeri utcában, mely egyirányú lett. Nap mint nap látni, hogy a behajtani tilos tábla ellenére sokan mennek a Szentesi út felől a Vásárhelyi út irányába.

Emlékeztetőül, merről-merre lehet közlekedni:

  • A bevásárlóközpont a város felől megközelíthető, a forgalmat jelzőőrök irányítják.
  • A Hódmezővásárhely felől érkezőket még a városon kívül az elkerülő útra terelik, itt a Szentesi úton jöhettek be Orosházára.
  • Aki Hódmezővásárhelyre szeretne eljutni, az szintén a Szentesi úton haladva tud kimenni az elkerülőre. Fontos információ, hogy ezen időszakra a Csengeri utca forgalma egyirányú lett a Vásárhelyi út felől a Szentesi út irányába. Tehát a Szentesi útról, a malom felől nem lehet behajtani a Csengeri utcába!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.