- hirdetés -

Kelta hagyományokra épül az idei Szent Iván éjjel az orosházi múzeumban. És jönnek a monitorfejűek is…

Idén hatodik alkalommal rendezi meg a Szántó Kovács János Múzeum a Múzeumok éjszakáján a Szent Iván éji programsorozatot. Egy éve több mint 1500 látogató járt a múzeumban, most ezt is túl szeretnék szárnyalni a szervezők.

– Június 24-én, pénteken két új időszaki kiállítással nyitjuk meg a múzeum kapuit. Az egyik Dargay Attilának, a Lúdas Matyi, a Vuk és a Szaffi rajzolójának munkáit mutatja be, a másik pedig “A világ absztrakt és absztrahált” címet viselő tárlat lesz. Utóbbiról többet nem is mondanék, el kell jönni megnézni, sokan megdöbbennek majd – mondta Rózsa Zoltán igazgató. (A kiállításra itt jelentkezhetsz be Facebookon).

httpv://www.youtube.com/watch?v=JdBLVeOrdo0&feature=player_embedded

A múzeum vezetője hozzátette, a vetélkedő sem marad el, az esti fő fellépő pedig a Celtic Jam együttes lesz.
– A mi vidékünkön is jó pár száz évig éltek kelták, ezért az akadályverseny és a zenekar is visszamegy a kelta hagyományokra. Kicsit európai szemmel igyekszünk bemutatni a Szent Iván éjét, hiszen a nyári napforduló az egyetemes kultúra része, amely minden civilizációban megtalálható. Lesz játszóház, arcfestés, kirakodóvásár, kézművesek bemutatója, kovácsolás, táncház, íjászat, éjfélkor pedig jön a kedvelt tűzugrás. Sok finomsággal várjuk a hozzánk látogatókat ezen az estén – invitált Rózsa Zoltán.

Kattints rá, töltsd le nagyban (.jpg) nyomtasd ki és fizess vele a múzeumban

Az ír ételek kóstolásához idén is gyűjtsétek az Orosházi Élet és az Oroscafé oldalairól hozott, kedvezményre jogosító „Iván bankókat. (1 bankó csak egy adag ételhez használható fel).

A múzeumok éjszakája az orosházi múzeumban június 24-én este 6 órától éjfélig tart. A belépés ingyenes!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.