- hirdetés -

Négyet lőtt az ificsapat itthon, de ez is kevés volt az üdvösséghez.

Orosházi MTK-ULE 1913 – Hajdúböszörményi TE 4-2 (1-2)

NB II. ifjúsági osztályozó mérkőzés, 2. forduló Orosháza-Rákóczitelep
Vezette: Lovas László (Kormányos, Szvetnyik)

Orosháza: Lévai – Takács, Anda, Szabó Á. (Gerda), Albert (Bíró) – Berta (Ónódi), Gulyás (Marton), Bozsóki – Hrabovszki, Vidákovics, Gyarmati (Mazán).
Vezetőedző: Polyák László

HTE: Fülöp – Bogár, Tóth T., Kádár, Csorda (Len), Andorkó – Csatári, Gaál (Fekete), Farkas (Bereczki) – Fodor, Kolozsi
Vezetőedző: Papp Ferenc

Az osztályozó első meccsén 2-0-ás vereséget szenvedett a nemrégiben bajnoki címet ünneplő csapatunk. A helyzet egyértelmű volt, itthon kellett kiharcolni a továbbjutást.

A mérkőzés úgy indult, ahogy azt eltervezték a mieink: a 17. percben Hrabovszki talált a kapuba (1-0)

Azonban nem sokáig volt nagy az öröm, ugyanis az ellenfél egy szabadrúgásból gyorsan egyenlített. A 23. percben a jobb oldalról érkező beívelt labdát védőink csak nézték, így Fodor közelről a kapuba juttatta a játékszert (1-1)

Pár perccel később aztán nagy bajba került az orosházi csapat. A 16-oson belül Albert buktatott, a játékvezető büntetőt ítélt, melyet Kádár higgadtan értékesített (1-2) Így már 4 gólt kellett ahhoz rúgnunk, hogy továbbmenjünk. A játék képe alapján ez nehezen volt elképzelhető, a böszörményiek már a középpályán megakasztották a mieink támadásait.

Az orosháziak becsülettel küzdöttek (Fotó: Melega Krisztián)

A második félidőben próbálkoztunk, de nyögvenyelős volt a játék. A fiúk becsülettel hajtottak, látszott rajtuk, hogy mindent megpróbálnak, de az ellenfél kapujáig csak ritkán jutottak el, ott pedig a befejezésekkel gond volt.

Az egyenlítés az 60. percben sikerült, szöglet után Vidákovics ügyesen érkezett üresre a rövid saroknál és bejuttat a labdát a hálóba (2-2)

A mérkőzés vége felé látványosan elfáradt az ellenfél, ráadásul a biztos vezetés tudatában kicsit vissza is vettek a tempóból. Ezt kihasználta csapatunk, és gyors egymásutánban két gólt is lőttünk.

A 85.  percben Marton egy bődületes nagy szabadrúgásgóllal pókhálózta ki a hosszú felsőt (3-2)

Aztán a 87. percben Hrabovszki talált a hálóba, visszahozva ezzel a reményt. (4-2)

Már csak 1 gól kellett a továbbjutáshoz, így mindent egy lapra feltéve támadtunk, de a játékvezető hosszabbítása ellenére sem sikerült kiharcolni a továbbjutást.

Saját magának köszönheti a kiesést a csapat, ugyanis akárcsak idegenben, itthon is elkerülhető gólokat kaptunk. Mindezek ellenére nem kell szégyenkezniük a srácoknak, tisztességgel küzdötték végig az egész bajnokságot!

Polyák László: – A párharcot az idegenbeli meccsen rontottuk el, ott kellett volna legalább 1 gólt rúgni. Az itthoni meccsért dicséret illeti a csapatot, mert meg tudták fordítani az állást. Az egész éves teljesítménnyel elégedett vagyok.

A városi tévé stábja forgatott a mérkőzésen, a június 21-i Hazai Pályában bővebb összeállítást láthattok a meccsről.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.