- hirdetés -

Többek között építenek, felújítanak, parkot gondoznak.

Orosháza városa is pályázott a 2011-es közmunka programra, melyben jelenleg 229 rövidtávú közfoglalkoztatott dolgozik. A képviselő-testület 30 millió forintot szavazott meg a programra, ezt előre meghatározott éves ütemterv szerint költik el. A részleteket Mák Szabolcs városüzemeltetési csoportvezetőtől tudtuk meg.

A közmunkások városi épületeket is felújítanak
(Fotó: Rajki Judit)

– Ebből a pénzből több önkormányzati ingatlant újítottunk illetve újítunk fel. Pár hete elkészült a szentetornyai volt általános iskola épületének teljes külső-belső felújítása, most a Pacsirta utcai Pártok Házát és a mellette lévő volt üveggyári klub épületét újítjuk fel. A szikhát kutyamenhelyen egy új szociális helységet építünk, aminek már a befejező munkálatainál tartunk. A bogárzói lóversenypályán megújult a fogadóiroda, és szintén ebből a keretből szépült meg a városháza előtti kis szökőkút és környezete – sorolta Mák Szabolcs.

A szakember kiemelte, hogy a Városüzemeltetési Zrt. irányításával közmunkások dolgoznak a kert- és park karbantartásban, valamint a városi hulladékkezelő telepen is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.