- hirdetés -

Mintegy 10 négyzetméteren szakadt be az úttest. Legalább 1 hétre jósolják a hibaelhárítást, addig forgalomkorlátozásra kell számítani.

Szerda délután 17 óra körül megsüllyedt az orosházi Tesco áruház előtti körforgalom aszfaltja, majd 1 órával később már egy közel 10 m2-es, 40 cm mély lyuk tátongott a helyén.

A hatalmas kráter nem okozott balesetet. A Magyar Közút szakemberei a rendőrséggel közösen lezárták az érintett útszakaszt és megkezdték a kárfelmérést.

Csütörtök 11 órától várhatóan 3 napig teljes útzár lesz az érintett szakaszon. Hamarosan részletesen, térképen mutatjuk be, merre lehet kerülni.

Azt a helyszínen, a beszakadt aszfalt résein benézve láttuk, hogy nagyobb darabon teljesen üres az aszfalt alatti réteg, valószínűleg a víz kimosta az alapot.

A város legújabb és legnagyobb kátyúja (Fotó: Melega Krisztián)

A szakemberek elmondták, hogy csütörtökön délelőtt feltárják a beszakadt részt, és akkor kapnak pontos képet arról, hogy mekkora darabot érint a hiba. Előzetes információink szerint legalább 1 hét, mire helyre tudják állítani az úttestet.

Addig forgalomkorlátozásra kell számítani az érintett útszakaszon. A körforgalom sérült negyedrészét elzárják a forgalom elől, a másik három irány forgalmát jelzőlámpák irányítják majd. Az érintett útszakaszon 30 km-es sebességkorlátozást léptettek életbe.

Külön köszi a twitteren megosztott gyors infóért Palotás Rajmundnak!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.