- hirdetés -

A József Attila székhelyintézmény küldöttsége május végén Constantába utazott, ahol ötnapos Comenius projekttalálkozót szervezett a román partneriskola.

A résztvevők, kétéves iskolai együttműködés keretében, a „Mit látsz az ablakból?” projekt címen dolgoznak együtt román, olasz, török, angol, spanyol, görög és lengyel iskolák tanulóival és tanáraival – derült ki az iskolából kapott beszámolóból.

Kékfestőbe öltöztetett babát vittek (Fotó: iskola)

Régi ismerősként köszöntötték egymást a kiutazók, hiszen márciusban Orosházán volt a találkozó. A magyar tanárok kézműves foglalkozás keretében átadták a népi jellegzetességeket a román gyerekeknek – kékfestő anyagba öltöztetett babát készítettek.

Bemutatták a projekttermékeket, megbeszélést tartottak, és megtekintették az együttműködés projekttermékeit, ami nyolc nemzet tanulói által valósultak meg, mint például az Ablak könyv rajzai és az angol nyelvű tanulói turista prospektusok.

A kiutazók megerősítést kaptak arról, hogy a magyar pedagógiai munka európai színvonalú, hiszen közösen hoznak létre projekttermékeket az angol nyelv segítségével.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.