- hirdetés -

Ekkor alakult az orosházi KAZÉP jogelődje. A 60 éves évforduló alkalmából kiállítás nyílt a múzeumban.

Emlékekkel és értékekkel teli kiállítást tekinthetünk meg három héten át az orosházi Szántó Kovács János Területi Múzeumban Volt egyszer egy nagy KAZÉP címmel. A péntek délutáni megnyitón dr. Dancsó József polgármester köszöntötte a megjelenteket, kiemelve, hogy 1951 óta két generáció felnőtt, és az ő tevékenységük, szakmaszeretetük az, amely éltette és élteti a mai napig is ezt az iparágat. A tárlatot Németh Béla, az Orosháza és Vidéke Ipartestület elnöke nyitotta meg, és elevenítette fel a több évtizedes, sikeres munkát.

60 év emlékei a múzeumban (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Hatvan éve, 1951-ben alakult a Kazángyártó és Építőipari Szövetkezet jogelődje kisiparosok összefogásával. A tárlat átfogó keresztmetszetet ad arról a több mint fél évszázadról, melyet az energetika területén töltöttek el – tudtuk meg Jusztin Balázs szervezőtől, ötletgazdától. Elmondta, nem volt egyszerű feladat létrehozni a kiállítást, a dokumentációkat nehéz volt összegyűjteni, levéltári segítséggel találták meg a régi iratokat, cikkeket.

Példaértékű kiállítás nyílt Orosházán – emelte ki Gelegonya László szervező, egy családias jellegű nosztalgianapot sikerült megszervezni. A történeti áttekintés mellett megható emlékek tárulnak elénk a szövetkezet dolgozóiról készült tablókkal, a vásári nagydíjak, elismerések megmutatják, milyen sikereket ért el az orosházi cég, a kazánkovács szerszámok, eszközök pedig betekintést nyújtanak a szakmába.

A szervezők minden volt KAZÉP dolgozót és érdeklődőt várnak a kiállításra, a tárlat három hétig tekinthető meg a múzeumban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.