- hirdetés -

A Vörösmarty tagintézmény három diákja és hat tanára nemrégiben egy svédországi iskolába látogatott.

A delegáció a Comenius projekttalálkozó keretében Svédország déli részén fekvő Höör kisváros egyik oktatási intézményébe látogatott. Az iskolák közötti együttműködés (magyar, osztrák, észt, svéd) két évre szól. A pályázat fő eleme egy közös mese, melyet az iskolák tanulói együtt hoznak létre, és 2012 májusában bábjáték formájában előadnak – derült ki az iskolából kapott beszámolóból.

A vendég iskolák küldöttségei megismerkedtek a svéd iskola életével és szokásaival. A diákok tanítási órákon vehettek részt, és egy verseny keretében a Lego Mindstorms nevű oktató csomag segítségével robotot készíthettek, amelyet maguk programoztak egy feladat végrehajtására.

A delegáció ellátogatott a közeli Vadasparkba, ahol Észak-Európa őshonos állatai élnek gyönyörű természeti környezetben. Eljutottak Malmőbe és Lundba is. A házigazdák egy hagyományos svéd vacsorával és piknikkel is kedveskedtek. A visszautazás napján a magyar csapatnak maradt annyi ideje, hogy felfedezze a dán főváros, Koppenhága nevezetességeit.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.