- hirdetés -

Az önkormányzati óvoda legutóbbi, és egyben utolsó két projekttalálkozójáról kaptunk beszámolót.

Orosháza Városi Önkormányzat Napköziotthonos Óvodája pedagógusai egymást követően két Comenius projekttalálkozókon is részt vettek a közelmúltban.

„Az európaiság a művészetek nyelvén” hagyomány-zene-drámajáték projekt keretében április végén az orosházi pedagógusok daugavpilsi Ruģeļu óvodába utaztak, ahol utoljára találkozott a három nemzet (lett, török, magyar) szakmai delegációja – derült ki abból a beszámolóból, amit Vecsernyés Józsefné általános helyettestől kaptunk.

A koordinátor magyar óvoda szárnyai alatt dolgozott a nemzetközi projekt-team. A 6 orosházi óvónő mellett még a rigai, és az izmiri partnerintézmény pedagógusai voltak jelen a találkozón, ami szakmai és kulturális élményekben bővelkedett, és több közös projekttermékek is készültek (például nemzetközi levélalbum).

A romániai Hodor-Bodrogon a pedagógusok (Fotó: óvoda)

Egy másik projekt keretében („Ép testben ép lélek”) az aradi Szivárvány óvoda volt a koordinátor. Május 2-5 között 8 orosházi és 6 török óvodapedagógus vett részt a találkozón, amit a projektzárással kapcsolatos feladatok előkészítése jellemzett.

A projekttalálkozók és a két év szakmai együttdolgozás kiemelkedő hozadéka az átélt interkulturális csapatépítés, amit egymás között „csak” Comenius-családként emlegetnek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.