- hirdetés -

Roston sült libamáj mézes-diós kürtöskaláccsal balzsamecetes kerti salátával; meggyfán füstölt libamáj lilahagyma lekvárral magos cipóval; libamájjal töltött libanyak. Többek között ilyen libamájból készült ételkülönlegességekkel találkozhatunk június 3. és 5. között a III. Orosházi Libamájfesztiválon.

A vendéglők és a szervezők célja a magyar libamáj népszerűsítése mellett az, hogy elérhető áron kóstolhassa meg mindenki ezeket a kuriózumnak számító magyar étkeket.

Két budapesti és egy orosházi étterem is képviselteti magát a Libamájfesztiválon, amire kifejezetten magyar termékekből készült étkekkel készülnek

– A Kézműves Magyar Ízek kimondottan magyar élelmiszerek kereskedelmi forgalmazására szakosodott, ami a hazai termelőket támogatja. Erre a mintára jött létre az Almárium Bisztró, amely a mai divatnak megfelelő, modern ételeket készít a tradicionális hozzávalókból – mondta Papp Krisztián, a Kézműves Magyar Ízek Kft. cégvezetője és az Almárium társtulajdonosa.

– A libamájból készült ételek kuriózumnak számítanak. A fesztivál alkalmából mérsékelt árakon tudjuk kínálni őket (például egy libamenü 990 Ft), ezáltal lehetővé téve azoknak is a hozzáférést, akik nem engedhetnék meg maguknak – ezt már a Gyopár Club Hotel igazgatója, Bálint István nyilatkozta.

Az étterem tulajdonosok lelkesen fogadták a felkérést, állításuk szerint számukra ez nem csak munka, hanem kellemes kikapcsolódás is. Az ínyenc falatok mellett szórakozási lehetőségként a vendégek részt vehetnek a libaolimpián, esténként pedig a Beatrice, Bon-Bon és Sugarloaf koncertjei szórakoztatják majd az ide látogatókat.

Az Orosházi Libamájfesztivál célja Magyarország és Orosháza egyik védjegyének, a hízott libamáj termelésnek védelme, népszerűsítése, hiszen a magyar libamáj nemcsak Hungarikum, hanem nemzeti ügy! A fesztivál a magyar soros EU elnökség hivatalos kulturális kísérőprogramja, a rendezvény fővédnöke Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, védnöke Dr. Kardeván Endre élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkár.

További információ: www.libamajfesztival.hu

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.