- hirdetés -

Szombaton a Dr. Sándor László Emlékversennyel folytatódott a Szabadfogású Birkózó Diákolimpia az Eötvösben, újabb orosházi érmek születtek.

A pénteki Felföldi Sándor Emlékverseny után szombaton a serdülőké volt a főszerep az Eötvös-csarnokban. Több mint 170-en léptek szőnyegre a 2011. évi Serdülő Szabadfogású Birkózó Diákolimpia keretében Orosházán. 12 súlycsoportban, három szőnyegen zajlottak a küzdelmek, kemény csatákat hozott ez a versenynap is.

A szombati megmérettetésen Dr. Hegedűs Csaba, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke megköszönve a helyi Mr. Tus Iskola munkáját elismerő oklevelet adott át Blahó Jánosnak, a Táncsics gimnázium igazgatójának és Mucsi Ágnesnek, az Eötvös iskola igazgatójának.

A második alkalommal megrendezett emlékversenyen részt vett Dr. Sándor László fia is. Elmondta, öröm, hogy itt lehet a megmérettetésen. Sándor László úgy fogalmazott: büszkeséggel tölti el, hogy az édesapja nyomdokaiba lépett birkózóvezetők ilyen erőteljes, szép csapatot építettek fel, akik kiválóan szerepelnek a versenyen.

12 súlycsoportban, 3 szőnyegen zajlottak a küzdelmek (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

Négy éremmel zárt végül az Orosházi Spartacus Birkózó Klub:
42 kg: 3. Ladjánszki Ádám
50 kg: 3. Rácz György
54 kg: 2. Szél Balázs
54 kg: 3. Hódi Patrik

Jól sikerült a birkózó hétvége – összegezte az elmúlt két napot Szél Attila. Az Orosházi Spartacus Birkózó Klub elnöke az OrosCafé.hu-nak nyilatkozva kiemelte: eredményes hétvége volt minden szempontból. Egyrészt eredményesen szerepeltek az orosházi birkózók, másrészt nagyon sok egyesület látogatta meg városunkat, akik jó hírét viszik Orosházának.

A kétnapos birkózó diákolimpiáról részletes beszámolót láthattok a május 17-i Hazai pályában, a városi televízióban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.