- hirdetés -

Két napon át a birkózásé a főszerep az Eötvös-csarnokban, országos megmérettetéseknek ad otthont városunk.

Pénteken 10 órakor kezdődött a 2011. évi Diák I. Szabadfogású Birkózó Diákolimpia Orosházán, mely egyben Felföldi Sándor Emlékverseny is. Szél Attila, az Orosházi Spartacus Birkózó Klub elnöke az OrosCafé.hu-nak elmondta, hogy erős mezőny jött össze: 61 egyesület 192 fővel képviselteti magát. 13 orosházi indult a versenyen éremesélyekkel.

Az orosházi megmérettetésen ott volt Felföldi Sándor özvegye és fia is. Felföldi Szabolcs elmondta, hogy egyre nehezebb a fiatalok körében ilyen versenyeket látni, mint Orosházán, ahol több mint 190-en lépnek szőnyegre.

A diákolimpián kemény összecsapások voltak (klikk a képre) Fotók: Rajki Judit

Az orosházi birkózóversenyek magas színvonalát emelte ki a Magyar Birkózó Szövetség szakmai alelnöke is. Maróti István elmondta, azt várják, hogy szép eredmények, jó birkózás és ünnepi hangulat legyen az orosházi kétnapos versenysorozaton.

Péntek este megkaptuk az orosházi birkózók eredményeit Szél Attila klubelnöktől:

Diák I. Szabadfogású Birkózó Diákolimpia
35 kg: Balogh Zoltán 3.
38 kg: Villim István 2.
42 kg: Szilágyi Martin 5.
58 kg: Mentényi Miklós 3.

Szombaton a Dr. Sándor László Emlékversenyt rendezik meg városunkban. A serdülő szabadfogású diákolimpián az előzetes nevezések alapján szintén mintegy 200 versenyző lép majd szőnyegre. 10 órától várják az érdeklődőket az Eötvösben.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.