- hirdetés -

Az idei Libamájfesztivál más lesz, mint a többi: a szervezők most egy országos figyelemfelhívó akciót hirdetnek, amelyhez az orosháziak segítségét is kérik!

Márton lúdnak három napja van lejutni Budapestről az orosházi Libamájfesztiválra, hogy indulhasson a libaolimpián. Szegedig stoppal érkezik Márton, az autósok segítik, azonban a fesztivál nyitónapjának reggelétől (június 3.) nekünk, orosháziaknak kell segíteni Mártonnak eljutni a délután 4 órakor kezdődő Libamájfesztiválra és a libaolimpiára.

Márton ludat el kell juttatni Orosházára

– Ahogyan az olimpiai lángot viszik négyévente egyik helyszínről a másikra gyalog, most egy ludat szeretnénk ehhez hasonlóan Budapestről elhozni. Ezzel szeretnénk az ország figyelmét a libamájínyencségek és a szárnyas finomságok mellett a Libaolimpiára is felhívni. A III. Libamájfesztiválon most az eddigieknél nagyobb hangsúlyt kap ez a játékos vetélkedő, ahova természetesen családok és baráti társaságok nevezését is várjuk. Előtte azonban egy komoly feladatot kell megoldanunk: Mártonnak június 3-án el kell jutnia egy kis szekéren Vásárhelyről Orosházára. Erre várjuk az orosházi baráti társaságok, civil szervezetek, önkéntesek jelentkezését. Egy csapatnak mindössze 3 kilométeren keresztül kell Mártont segíteni. Természetesen minderről videó és fotógaléria is készül, amelyet később a fesztiválon mindenki megtekinthet! – mondta el Esküdt Attila a fesztivál szervezője.

A feladat egyszerű: Szegedtől Orosházáig kell elhozni Márton ludat. Sportegyesületek, civil szervezetek, és kalandvágyók jelentkezését az libamaj@oroscafe.hu email címen várjuk.

Az országos akcióról részleteket a Libamájfesztivál oldalán lehet olvasni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.