- hirdetés -

Szombathely adott otthont vasárnap az országos bajnokságnak, a fővárosi diákolimpián is érmeket szereztek az orosházi birkózók.

A magyar szabadfogású válogatott gerincét adó Haladás VSE rendezte meg Szombathelyen, május 1-jén a felnőtt szabadfogású országos bajnokságot, melyen 21 egyesület 65 versenyzője vett részt. Az Orosházi Spartacus Birkózó Klub négy fővel képviseltette magát.

Kiss Gergely (kék) orosházi csapattársával, Szél Dáviddal edz (Fotó: Melega Krisztián)

Kiss Gergely magyar bajnoki címet szerzett. Edzője, Kiss István szerint Gergő magabiztos versenyzéssel tudatta a népes mezőnnyel, hogy 96 kg-ban nem véletlenül ő a magyar olimpiai keret tagja. Külön érdekesség volt, hogy a döntőben Kiss Gergő ellenfele Szabó Mihály volt, aki ugyancsak orosházi versenyző, jelenleg a tanulmányai miatt Vasas-Orosházi Spartacus kettős igazolású, és szintén Kiss István tanítványa.

Antal Dávid megilletődötten birkózott a szombathelyi megmérettetésen – tudtuk meg Hangya János edzőtől, de tudta hozni a mérkőzéseket, csak a súlycsoport válogatottjától kapott ki, így második helyezett lett. A két fiatal versenyző, Kránitz Adrián és Szél Dávid junior korúként először indulhattak felnőtt országos bajnokságon, és mindketten a pontot érő 5. helyet szerezték meg.
Az orosházi csapat végül a 4. helyen zárt a Vasas SC, a Haladás VSE és a Csepel BC mögött.

Érmek a diákolimpiáról

Budapest adott otthont a hétvégén a diák II. korosztály diákolimpiai küzdelmeinek, ahol szintén jó eredményekkel zártak az Orosházi Spartacus Birkózó Klub fiataljai.

Eredményeik:

Fiúk (240 induló):
26 kg: Zatykó Szilveszter 5.
42 kg: Bojtor Gellért 5.
54 kg: Garami Erik 3.

Leányok (120 induló):
34 kg: Szél Anna 3.
37 kg: Dajka Melinda 2.
40 kg: Lakatos Dominika 3.
49 kg: Zatykó Zsófia 2.

Felkészítő edzők: ifj. Jeszenszky P. László, Deme János, Kiss István, Gógán Sándor.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.