- hirdetés -

Békés megye legjobb művészeti csoportjai és egyéni előadói mutatkoztak be szombaton a művelődési házban.

A II. Szülőföldünk Békés Megye Amatőr Művészeti Fesztivált gáláját tartották itt, amit az MTV is felvett, és a későbbiekben műsorára tűz. Orosházát az Orchidea társastánc csoport (művészeti iskola) és ifj. Hering Zoltán (zongora) képviselte.

Zene, tánc, színház - színes volt a paletta
(Fotó: Rajki Judit)

A Békés Megyei IBSEN Oktatási, Művészeti és Közművelődési Nonprofit Kft. Kulturális Irodája által szervezett seregszemlére közel 1600 nem hivatásos előadó, összesen 245 produkcióval nevezett a különböző művészetei ágakban. A különböző művészeti ágak szerint hét helyszínen zajlottak a vágogatók (Mezőberény, Mezőkovácsháza, Sarkad, Szeghalom, Körösladány, Szarvas, Békés).

– Békés megye a szülőföldünk, Orosháza a mi otthonunk, ezért különösen nagy öröm, hogy orosháziak is vannak a legjobbak között – mondta köszöntőjében Zalai Mihály alpolgármester. – A zsűri nemcsak ítéletet mond, hanem segíti is a fellépők munkáját, fejlődését. A fesztivál nem hírnevet ígér, hanem azt az üzenetet hordozza, hogy tehetséggel, és munkával lehet eredményt elérni. A fellépők megismerhetik azt az örömöt, hogy mások életét megszínesítik, és ezzel saját életüket is kiteljesítik.

H. Kovács Judit, a Békés Megyei Közgyűlés alelnöke beszédében kiemelte: a rendezvény a megye azon szándékának bizonyítéka, hogy a kultúrát, mint emberi értéket megmutassa, lehetőséget nyújtson az alkotó csoportoknak a megmutatkozásra. A rendezvényt Birinyi József népzenész (zsűritag) népi hangszerbemutatója is színesítette.

A gálaműsoron közreműködtek: 6. Számú Idősek Klubja – színjátszás (Hunya); Borombós Anna – népdal (Gyula); Dóczi Dávid – könnyűzene (Békéscsaba); Duma Színház – színjátszás (Mezőkovácsháza); Elek Táncegyüttes – néptánc (Elek); Havran Mihály – próza (Körösladány); Héthalom Citerazenekar és Népdalkör – népzene (Dombegyház); Ifj. Hering Zoltán – komolyzene (Orosháza); Kiss Bálint Református Általános Iskola Furulyazenekara – komolyzene (Vésztő); Lólé Alicia Beatrix Azizah – hastánc (Mezőberény); Mezőberényi Mazsorett Együttes (Mezőberény); Nefelejcs Zenekar – könnyűzene (Vésztő); Orchidea – Liszt Ferenc AMI Társastánc Csoportja (Orosháza); Pólus Krisztián (RENTON) – moderntánc (Gyomaendrőd); Sindel Csilla Erika – komolyzene (Szarvas); Szeghalmi Mazsorett Együttes Aranyeső Csoportja (Szeghalom); Tűzmenedék együttes – énekelt vers (Gyomaendrőd); Valach Vivien – vers (Szeghalom); Ványai Húrszaggatók – népzene (Dévaványa)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.