- hirdetés -

Két ballagó gimnáziumi osztály búcsúzott szombaton a Székács evangélikus iskolától.

Az egyikben négy, a másikban hat éve koptatják együtt a diákok a padokat, most együtt hallgatták az utolsó csengőszót, és járták végig a búcsú útvonalát az intézmény falai között. Hagyományosan a díszteremben zajlott az ünnepség, az egész épület a virágok látványától és illatától azt sugallta: rendkívüli nap van, az igazgató szerint a legszebb minden tanévben.

– Ilyenkor a hála és a köszönet szavainak van helye – mondta Fehér Borbála igazgató. – Hálát adunk a Jóistennek, hogy ilyen intézményben taníthatunk, amelyben a legkisebbektől az érettségire készülőkig minden korú gyermek nevelkedhet az evangélikus hit szellemében. Köszönet jár a szülőknek, akikkel osztozunk a felelősségben, hogy nevelő munkánk hatékony és áldásos legyen. Köszönet illeti a pedagógusokat, akik gondozzák a rájuk bízottakat, az ő legfőbb jellemzőjük a türelem, hiszen nem egy nyár alatt hoz gyümölcsöt a munkájuk, ki kell várniuk a sok-sok évet, mire beérik.

Útravaló és jókívánság a tarisznyában (klikk a képre) Fotók: Rajki Judit

A szülők meghatottan, izgatottan várták gyermekeik nagy napját – volt, aki először élte át, és volt, aki nyolcadik alkalommal. A ballagókban közös vonás volt, hogy az öröm perceiben sem tudták feledni a hétfőn kezdődő érettségit, ami fontos megmérettetés az életükben. A gimnazisták többsége a felsőoktatásban kíván továbbtanulni, kisebb részük OKJ-s képzések iránt érdeklődik. A vizsgákról nagyon felelősségteljesen nyilatkoztak, az általunk megkérdezettek szerint az iskola tanárai mindent megtettek értük, már csak rajtuk (meg a szerencsén) múlik, hogyan teljesítenek.

A nagybetűs élet kapujában a ballagási ünnepség az útravaló gondolatok jegyében az összegzésé, a valami lezárását és egyben kezdetét jelentő mérföldkőnél való megállás és számvetés ideje, ami mindenki számára emlékezetes.

– Útravalóként azt kívánom, hogy az érettségin mindenki képességeinek megfelelően helyt tudjon állni, hosszabb távon, pedig azt, hogy élete során mindenki olyan döntéseket hozzon, amire később büszke lehet – tett egy jókívánságot a búcsúzók tarisznyájába Fehér Borbála igazgató.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.