- hirdetés -

Törőcsik Zoltán a vb után itthon, a Pelikán-kupán gyűjtött be finomságaival két aranyat és egy közönségdíjat.

A gádorosi származású mesterszakács – mint ahogy arról korábban hírt adtunk – 2010 végén a luxemburgi szakács világbajnokságon szerzett arany- és ezüstérmet. Ezúttal hazai környezetben, egy országos megmérettetésen mutatta meg tudását. A szolnoki Pelikán-kupán mintegy 150 versenymű készült, több kategóriában. A zsűrizés szigorú nemzetközi szabályokat követve történt.

Törőcsik Zoltán újra aranyat nyert
(Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Törőcsik Zoltán, aki az orosházi Hotel Alföldben sajátította el a szakma alapjait, két kategóriában indult. Készített egy halételekből összeállított tálat nyolc személyre, valamint három melegen elkészített, hidegen tálalt előételt.

A mesterszakácstól megtudtuk, hogy csak az egészséges táplálkozásnak megfelelő nyersanyagokból készülhettek az ételek, minél változatosabban. Fontos volt az ízek és a színek harmóniája. Törőcsik Zoltán készített többek közt tengeri macskahalat magvakkal és saját húsával töltve, citrusgyümölcsökben érlelt lazacot tenger gyümölcsei parféval, finomfüvekben érlelt rózsaszínűre sütött szarvasfilét és folyami rákokkal töltött tésztatölcsért homármártással, turbolyakrémmel.

Ismét szerepet kaptak a hazai ízek, a menüben ott volt a konyakkal ízesített, orosházi libamájkrémmel töltött tészta, szarvasgomba-olajos libafonddal és füstölt karfiolpürével.

Az elért pontszámok alapján a gádorosi származású mesterszakács aranyérmet érdemelt ki mindkét kategóriában, ráadásul az egyik versenymű elnyerte a közönségdíjat is a szolnoki országos versenyen.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.