- hirdetés -

Dér György csütörtökön ünnepelte 90. születésnapját. Hobbija a horgászat és az autók.

A kerek évforduló alkalmából Zalai Mihály alpolgármester is köszöntötte Gyuri bácsit, aki a város jókívánságait tolmácsolta az ünnepeltnek.

Dér György 90 évesen is aktív (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Mindannyian boldogok lennénk, ha ilyen jó erőben és egészségben érhetnénk meg a kilencvenedik születésnapunkat- kezdte köszöntőjét az alpolgármester, majd hozzátette, szeretne itt lenni Gyuri bácsi századik születésnapján is. A virágcsokor mellé Orbán Viktor miniszterelnök kézjegyével ellátott emléklapot és ajándékot nyújtott át az ünnepeltnek, aki meghatódva, könnyes szemmel fogadta a köszöntést.

Dér György 1921-ben született Orosházán, 13 testvére közül ő volt a legfiatalabb. Autószerelő szakmát tanult. Leszerelés után a Volánhoz került és 24 évig autóbuszvezetőként dolgozott, mintegy 3 millió kilométert vezetett balesetmentesen belföldön és külföldön. Bejárta szinte Európa összes országát, még Auschwitzban is volt.

Kétszer nősült, egy lánya, egy fia, három unokája és két dédunokája van. Élettársával, Erzsikével él. Gyuri bácsi életerős, vidám ember. Mint mondta, egyáltalán nem érzi magát kilencven évesnek. Kedvenc hobbija a horgászat és az autók. Még mindig vezet, ráadásul szemüveg nélkül. Autóját maga szereli. Szereti a társaságot, a politika viszont nem érdekli.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.