- hirdetés -

Fejlesztik a technológiát és bővítik a kapacitást a Doherty Hungary Kft.-nél. A beruházást pályázati forrás is segíti.

Jelentős fejlesztést hajt végre az angol tulajdonú Doherty Hungary Kft. a közeljövőben. A mintegy 283 millió forintba kerülő beruházás csaknem felét uniós pályázaton nyerték.

A céget családi vállalkozásként alapították 1934-ben, Birminghamben. A háztartási gépgyártásban, az autóiparban és az elektromos kéziszerszámiparban használatos tengelyek és forgórészek gyártására specializálódott cég 13 éve döntött úgy, hogy Orosházára hozza gyártását. Fő tevékenységi köre az esztergálás, köszörülés, görgőzés, hőkezelés és marás. Több mint 100 dolgozót foglalkoztatnak, naponta 45 ezer darab, havi szinten egymillió alkatrészt állítnak elő. Árbevételük 2006-ban 985 millió forint, míg tavaly meghaladta a másfél milliárdot.

Önerőből és pályázatból

Dr. Dancsó József polgármester és Jim Doherty
(Fotó: Rajki Judit)

A Doherty nagy hangsúlyt fektet a folyamatos fejlődésre, ennek köszönhetően jelentős technológiafejlesztéssel járó kapacitásbővítést valósít meg a közeljövőben. A beruházás több mint 283 millió forintba kerül, melynek 40 százalékát, mintegy 113 millió forintot egy uniós pályázaton nyerték. A projekt így az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A részletekről csütörtök délelőtt tartottak tájékoztatót a Dohertynél, melyen jelen volt Dr. Dancsó József polgármester is.

Jim Doherty ügyvezető-igazgató kiemelte, legfontosabb számukra a jó kommunikáció és minőség, valamint a folyamatos fejlődés, ezért is jelentős számukra ez a projekt. Varga Mihály pénzügyi igazgató elmondta, a több lépésből álló beruházás során gyártóeszközök, minőségbiztosítási mérőeszközök, levegőminőség javító- elszívó berendezések beszerzése, infrastruktúra és informatikai fejlesztés valósul meg, melynek köszönhetően nagymértékben fokozhatják a cég termelőkapacitását és növekszik a foglalkoztatottak száma is. A tavaly nyáron induló beruházás idén december végén fejeződik be.

Dr. Dancsó József hangsúlyozta, örömteli, ha olyan eseményen vehet részt, ahol egy cég kapacitásbővítésről és új munkahelyek létrejöttéről számolhat be. Ez a város életében is nagyon jelentős- emelte ki, majd reményét fejezte ki a városvezető, hogy a vállalat élni fog az Új Széchenyi Terv adta lehetőségekkel is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.