- hirdetés -

Snufi, a művész-bűvész című előadásával újra a Jószef Attila iskolában lépett fel a BIBUCZI Gyermekszínház.

A Parádé Nagycirkuszban zajló előadást már ismerős arcok adták elő a diákoknak, hiszen a társulat ötödik alkalommal örvendeztette meg az alsósokat ingyenes műsorával. Összesen több mint kétszáz gyermekelőadásra nyert pályázatot a békési székhelyű, gyulai és békési zenetanárokból álló BIBUCZI Gyermekszínház és a fenntartója, a BIBUCZI Nonprofit Kft.

Czirok Mihály az együttes vezetője elmondta, a NFÜ, az Új Magyarország Fejlesztési Terv, TÁMOP-3.2.11/10/1 számon meghirdetett pályázatán szerepeltek sikerrel, így „Az a csodálatos zene, azok a csodálatos hangszerek” című projektjükkel a tanév folyamán összesen 225, az általános iskolai és óvodai ének-zene oktatást kiegészítő szakkör keretében tartott előadást, beszélgetést szerveztek meg a régióban.

A BIBUCZI Gyermekszínház előadása

A tanév első felében két színházi előadást (Nagyotmondó Tóbiás, Póruljárt krampusz) és az azt követő beszélgetést láthattak az orosházi gyerekek, valamint a fafúvós és rézfúvós hangszereket bemutató interaktív koncerteket 2011-ben két újabb foglalkozás követte. A hangszerbemutató második részében újabb fúvós, pengetős, húros hangszerekkel találkozhattak a gyermekek, vidám dalokon keresztül bemutatva és kipróbálva azokat. A mesejátékok legújabb darabjával a kisdiákok újra megerősítést nyertek abban a hitükben, hogy az igazság és az ész győzedelmeskedik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.