- hirdetés -

Elkezdődött Orosházán a XI. Tavaszi Művészeti Fesztivál.

A közel két hétig tartó rendezvénysorozat megnyitója április 4-én, hétfőn volt a Művészetek Házában. Zalai Mihály alpolgármester nyitóbeszédében kiemelte: fontos, hogy a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola jobban kitárta kapuit. A fesztivál egyik fő vonzóerejének a sokszínűséget nevezte, hiszen a művészetek különböző ágai (tánc, zene, színjátszás, festészet) itt mind megtalálhatók.

Zeneszóval nyitották meg a fesztivált(Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Kiemelte, hogy a tanulók gyakorlati haszonra is szert tehetnek, hiszen alkalmuk adódik megmutatni mit is tanultak az évek alatt, illetve még többet adhatnak magukból a közönségnek.

Az iskola tanárai is kiállítottak

„A művészet a lelket táplálja. A tanításon túl egy érzést, pillanatot örökít meg” – eme gondolatokkal nyitotta meg Jakab Annamária, a művészeti iskola igazgatója azt a kiállítást, aminek szintén a Művészetek Háza ad otthont. Az „Alkotó kollégáink”  címmel futó tárlat a fesztivál végiéig megtekinthető, így az érdeklődők találkozhatnak Bakti Rita, Felföldiné Tóth Erika, Hudák Ildikó, Riczánné Muzsik Ibolya, Pribék Endre, Verók Balázs és Dankó Richárd alkotásaival.

A megnyitón Ondrik Zsuzsanna és három csellista tanítványa adta a zenei aláfestést, akik Beethoven, Mozart és Schubert dallamaival varázsolták el a közönséget.

A fesztivál részletes programját itt olvashatod.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.