- hirdetés -

Így már hivatalosan is megindulhat szeptembertől az orosházi telephelyen a nappali főiskolai képzés.

Február elején írtunk arról, hogy szeptembertől a Kodolányi János Főiskola három szakon – turizmus-vendéglátás, andragógia és szociális munka – nappali képzést indíthat, melyhez az állami szervek hozzájárulását várták. Immár ez az akadály is elhárult, hiszen az Oktatási Hivatal akkreditálta mindhárom szakot. E téma kapcsán telefonon értük el a főiskola rektorát, Dr. Szabó Pétert.
– Ezzel a döntéssel az orosházi oktatási központ minősége megváltozott. Eddig felnőttképzési központ volt, mostantól azonban ugyanolyan telephely, mint a többi Kodolányi főiskola az országban. Szeptembertől tehát nappali főiskolaként üzemel az orosházi telephely, melynek vezetője továbbra is dr. Janowszky Sándor lesz – mondta a rektor.

Megtudtuk, hogy már hetekkel ezelőtt elkezdték előkészíteni a tudományos tevékenységet. A Magyar Tudományos Akadémiának Békéscsabán működik egy regionális kutatócsoportja, velük szeretnének szorosabban együttműködni a kutatási tevékenységekben, főleg a térség fejlesztésének témakörét vizsgálnák.

Keresik a helyi oktatókat

A februári sajtótájékoztatón Dr. Szabó Péter arról is beszélt, hogy saját oktatói bázist kívánnak kiépíteni Orosházán, ezért megkérdeztük, hogyan áll ennek szervezése?
– Mindent tárgyat a Kodolányi főiskola főállású vagy óraadó oktatóival fogunk tanítani, én magam is fogok előadásokat tartani a városban. Nem tettünk le azon tervünkről, hogy Orosházán is saját oktatói kar alakuljon ki. Most mérjük fel, hogy helyben kik azok az emberek, akik hosszútávon alkalmasak tudományos karrierre. Elsősorban orosházi és kistérségi tanárokat keresünk, már van is pár olyan személy, akikkel megbeszéléseket folytatunk. Ehhez azonban idő kell, nem fog egyik napról a másikra megtelni helyi oktatókkal a főiskola. De a munkát elkezdtük – hangsúlyozta a rektor.

Arra a kérdésre, hogy hány diák jelentkezett a frissen meghirdetett három szakra még nem tudott válaszolni, ugyanis folyamatban van ezek feldolgozása.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.