- hirdetés -

Az Eötvös József Tagintézményben a sportiskolai képzés mellett matematika-számítástechnika tagozat is működik. Évfolyamonként egy tanulócsoport emelt szintű képzésben részesül, melynek célja a logikus gondolkodás erősítése, a kreativitás fejlesztése.

8. osztály végére informatikai ismereteik olyan szintre jutnak, hogy ECDL nemzetközi felhasználói jogosítvány megszerzésére van lehetőségük. Az intézmény 15 éve ad helyet a megyei Zrínyi Ilona írásbeli matematika verseny megrendezésére. Februárban 16 általános iskola tanulói vettek részt a matematikai feladatsor megoldásában, március 10-én, Sarkadon került sor a verseny díjkiosztó ünnepségére. Orosháza Város Általános Iskolájának hét tanulóját hívták meg a rendezvényre, ebből három tanuló az Eötvös Tagintézményt képviselte.

Juhász Gergő (Fotó: iskola)

A 4. osztályos Nádasdy Zoltán 3. helyezett (felkészítője Vidovenyecz Anna), Polónyi Cyntia 6. osztályos 9. helyezett ( felkészítője Blahóné Gali Erzsébet), Juhász Gergő 2. osztályos ( felkészítője Vidovenyecz Anna) 11. helyezést ért el az egy évfolyammal idősebbek, a 3. osztályosok versenyében.

Juhász Gergőt mondhatnánk csodagyereknek is. Tehetségére már az óvodai évek alatt felfigyeltek. Édesanyja, segítséget kérve megkereste az Eötvös Tagintézményt, ahol Vidovenyecz Anna tanítónő kezdte el matematikai tehetségét kibontakoztatni. Első osztályosként már a harmadikosok matematika órái sem jelentettek neki nehézséget. Kiváló logikai képességű, gyors gondolkodású, szorgalmas kisdiák. Most 2. osztályos, a negyedikesekkel együtt tanulja a matematikát.

A megmérettetésen a Vörösmarty tagintézmény két tanulója is kiválóan szerepelt. Kiss Dorina 3. osztályos tanuló (felkészítő: Tompáné Barabás Edit) a  9. , Sztakó Andor 5.osztályos tanuló (felkészítő: Tompa Lajos) a 7. helyezést érte el. Az iskolák közötti versenyen az intézmény az induló 33 iskola közül a 6. helyet szerezte meg.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.